Gleder seg til Krekar-penger

Krekar får 400.000 av Nederland. Carl I. Hagen vil ha halvparten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Frps formann Carl I. Hagen mener mulla Krekar må sende ham halvparten av erstatningen fra Nederland.

- Jeg tar det som en selvfølge at han prioriterer svært høyt å betale saksomkostningene mine, sier Hagen til Dagbladet.no i ettermiddag.

Krekar saksøkte i fjor Hagen for ærekrenkelser. Mullaen tapte og ble idømt saksomkostninger på 196.600 kroner.

Bakgrunnen for rettssaken var at Hagen kalte Krekar for en terrorist og geriljaleder etter et innslag på TV 2. To dager senere kom anmeldelsen fra Krekars advokat Brynjar Meling.

Krekar har anket kjennelsen fra Oslo tingrett, men anken kom for seint og ble avvist. Denne avgjørelsen er nå anket.

- Hvis saksomkostningene blir rettskraftige, regner jeg med at han prioriterer dete kravet høyt, sier Hagen.

- Krekar vil jo gjerne framstå som en rettskaffen person. Han vil vel ikke påføre meg og Fremskrittspartiet kostnader?

Erstatning

Terrormistenkte Mulla Krekar er nå tilkjent en erstatning på nesten 400.000 kroner fra nederlandske myndigheter for fengslingen i Nederland i 2002.

Erstatningen i ankesaken på 45.000 euro er om lag åtte ganger så høy som den Krekar ble tilkjent av en rett i Haarlem i august fjor, skriver det nederlandske nyhetsbyrået ANP melder blant andre Expatica News.

Krekars nederlandske advokat Victor Koppe sier han anket den første rettsavgjørelsen på grunn av den «skandaløse behandlingen» Krekar er blitt utsatt for.

Krekar har vært leder for den militante kurdiske gruppen Ansar al-Islam. Gruppa er beskyldt av USA for å være knyttet til Al Qaida.

Nederlandske myndigheter arresterte ham 12. september 2002 for mistanke om narkotikasmugling. Han ble hold igjen på flyplassen Schiphol i Amsterdam på vei fra Iran til Norge. Han ble holdt fengslet til 13. januar. Nederlandske myndigheter avslo å utlevere han til Jordan og deporterte ham isteden til Norge.

I Norge har han vært varetekstfengslet flere ganger men er fortsatt er fri mann. Krekar kjemper også mot å bli utvist fra Norge.

TAPTE: Hagen og Krekar da rettssaken åpnet.
<B>FÅR ERSTATNING: Mulla Krekar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer