Gleder seg til Lidl-kamp

Ole Robert og Kjell Magnus Reitan er brødre, bestevenner og milliardærer fordi pappaen deres startet Rema 1000. Nå gleder de seg til å ta rotta på Lidl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Æ e møkklei av å snakk om Lidl. Vi vil snakk om Rema, sier Ole Robert Reitan (31), og bror Kjell Magnus (28) flirer.

Brødrene sitter på hver sin barkrakk i det stilige rommet de kaller «puben» nede i kjelleren i Reitangruppens residens et steinkast fra Slottsparken. Det er fredag, og klokka 14 skal de ha juleavslutning for de 25 som daglig jobber i Reitangruppens administrasjon.

Nordens ledende

- I et langt perspektiv har vi fortsatt en ambisjon om å bli Nordens ledende handelshus. Ikke det at det viktigste i livet er å være stor, det er bedre å være liten og kjapp enn stor og slapp, er det ikke det det heter? Men, jo, vi vil gjerne vokse, sier Ole Robert.

Det er han som er storebror og daglig leder i Reitan Handel. Kjell Magnus er finanssjefen. Tidligere i år kom han hjem fra London der han hadde ledet Reitan Invest noen år. Vel hjemme kjøpte han seg en praktvilla på Nesøya til 28 millioner fordi han ville bo så nær Ole Robert som mulig. Bare en tredje nabo skiller dem.

- Han e grei han, sjø. Men han var glad for at vi var to og ikke tre brødre.

Billigst

- Hva er det Rema har, som ikke Kiwi eller Rimi har?

- Det laveste prisnivået i Norge, smeller det fra Ole Robert.

- Hver måned i to år har vi vunnet priskonkurransen.

- Kan dere love at dere også skal være billigst etter at Lidl åpner?

- Lidl? Ka e det? E det nå nytt det? Brødrene gapskratter på trøndersk vis.

- Vi skal gjøre alt vi kan for å være billigst, sier Ole Robert og drar en fotballmetafor:

- Han Nils Arne ville ikke gått ut og sagt foran en kamp mot Real Madrid at han skal vinne kampen, men han ville gjort alt for å vinne så fort kampen kom i gang. Nei, dette er ikke så skummelt som mange tror. I Danmark har vi konkurrert med tyske Aldi og Netto de siste ti åra og Rema 1000 går så det griner.

Kjell Magnus snakker også som en hovedsponsor skal:

- Men det er klart at om Rosenborg spiller mot Bayern München, går de ikke på banen bare for å spille en god kamp. De går dit for å vinne.

- Selv om jeg mener Bayern har bedre spillere enn Rosenborg, sier Ole Robert.

Nytt blikk, ny gapskratt.

- Men hva slags strategi har dere for å møte den økende konkurransen?

- Vi skal fortsette som før. Rema 1000 er en sterk merkevare som folk liker. Nye konkurrenter kommer og går hele tida, enten de kommer fra Drammen eller Tyskland. Men det er klart at kampinstinktet vårt vekkes. Dette blir artig. Helt strålende. Vi må være på hugget.

- Skal dere også satse på andre produkter enn matvarer?

- Som innkjøpssjefen vår sier: Det startet vi med den dagen vi begynte å selge lyspærer. Det er lenge siden vi solgte våre første PC-er. Walmart i USA er et slags forbilde på dette. De tar ut enkeltprodukter som de selger billigere enn alle andre. Dette har vi gjort lenge i Danmark. Der kan vi selge en palle med vannkokere på under en time. Men det må være kvalitetsprodukter, og det må aldri bli hovedsaken som er billigst mulig matvarer.

Bauta

Brødrene og pappa Odd eier i dag hver sin tredjedel av Reitangruppen. Fortsatt er ikke bautaen med inskripsjonen «Vi er gjeldfrie» avdekket utenfor gruppas hovedkvarter på Lade Gård i Trondheim. En presenning og skiltet «Arbeid pågår» ble satt opp den dagen gruppa måtte ta opp milliardlån for å kjøpe ut Narvesen og ta hele selskapet av børsen. Men etter å ha solgt ut serveringsvirksomheten (til Umoe), kosmetikkjedene Esthetique og Vita, en stor aksjepost i islandske Baugur og samtlige Rema-butikker i Polen og Slovakia, grossistfirmaet Engrospartner(solgt til hovedkonkurrenten NorgesGruppen som har Kiwi og Meny) og det meste av bensinstasjonsvirksomheten, er gjelda sterkt redusert.

Analytikere mener familien Reitan sitter på verdier for seks til åtte milliarder.

Brødreparet har medfødt kremmersjel. Kjell Magnus tok plass i styret som 14-åring.

- Jeg hadde fryktelig sterke meninger. Om alt.

- Han hadde innlegg for EU i Adressa annenhver dag i en periode før avstemningen i 1994.

- Er dere ydmyke i forhold til at dere har arvet milliardformuer?

- Definitivt, og det er en balansegang. Vi er veldig takknemlige, men kan jo ikke gå rundt og bukke hele tida heller. Vi må krumme ryggen og stå på for å gjøre dette enda bedre. Litt barnslig sier vi noen ganger at vi skal tidoble omsetningen før vi gir oss. Vi burde iallfall ikke begynt med dette hvis vi ikke hadde trodd det var mulig.

- Arbeidsdelinga oss imellom er grei den, sier Kjell Magnus. - Ole Robert er den operative som må sørge for at butikken går som ei kule, mens jeg passer tallene. Han skaper tall, og jeg lagrer dem.

- Blander pappa Odd seg mye inn?

- Nei da, han er på telefon bare hvert tiende minutt eller noe sånt...

- Men ofte møtes dere tre. Hva skjer da?

- Da snakker vi bare butikk.

- Spiller dere ikke musikk, dere er jo trøndermestere i rock, alle tre?

- Så du har hørt om det ja. Jo, vi er jo litt stolte av det, da, sier Kjell Magnus.

- Nå vil vi lage et band, sier Ole Robert, - men vi trenger trommis, bassist og pianist. Vi skal lage en cd og tvinge alle våre kjøpmenn til å selge den.

Ny gapskratt.

- Hvordan har dere klart å få et så godt forhold til hverandre?

Vil ikke selge

- Kjell Magnus har aldri sladret på meg, verken som barn eller i oppveksten.

- Det er alltid lurt å ha noe på den andre, vet du, parerer Kjell Magnus.

- Kan det tenkes at dere vil selge Rema 1000 en gang i framtida?

- Nei, da må i så fall summen være så enorm at det ikke er mulig å si nei, sier Ole Robert før han blir litt høytidsstemt:

- Å arve Rema 1000 er som å arve en levende organisme. Det er så stort! Som guttunger fikk vi være med på besøk til kjøpmenn over hele landet. I dag har vi over 1700 kjøpmenn i fem land som vi lever og ånder for. Det er noe helt annet enn å arve ei bøtte med penger uten noen virksomhet. Nei, vi vil ikke selge. Vi vil heller kjøpe mer.

Noe av det brødrene har satset på i år, er mobiloperatørselskapet Sense Communication som de nå har overtatt. Kjell Magnus forklarer hvorfor:

- Telekort for mobilprodukter er det største produktet vi har i Rema, Narvesen og 7-Eleven. Vi mener det er viktig med en tredje aktør for å utfordre Telenor og Netcom.

Hele Narvesen er nå over på det som er Reitans frelsesord, franchise , som betyr at hver kioskeier driver selvstendig, men betaler en lisens til Reitan Handel for merkevaren. Jo mer de selger, jo mer tjener kioskeieren - og Reitan brothers.

- Det var litt murring til å begynne med blant noen få av de 430 kommisjonærene. Nå er det rene hallelujastemningen, sier Kjell Magnus.

- Har dere gjort noen feil?

- Jeg har gjort en kjempefeil. Matbutikk på nett var en fiasko som vi tapte 20 millioner på. Det ble en dyr utdannelse. Vi trodde som alle andre at Internett ville forandre verden, men der tok vi feil, gitt. Du kan ikke levere mat på bredbånd. Det var naivt, sier Ole Robert.

Før vi får lov å gå fra Reitangruppens residens, insisterer brødrene på at vi må se nærmere på bildene i entreen. Der henger gamle bilder av bestefar Ole Reitans første butikk. Og av det første snarkjøpet i Trondheim der familien bodde i samme bygning som butikken:

- Det er jo dette alt dreier seg om, sier Ole Robert intenst, mens Kjell Magnus nikker. - Det å drive butikk i samme område som man bor, der barna og naboene kjenner hverandre, vet hvem du er, og setter pris på butikken din. Det er dette som er kremmerånd.

Hører du, «colonialmajor»? Bare bli sittende bak pianoet på Lade. Reitan-gutan er sjefer nå.

HUMØR: Brødrene Reitan, Ole Robert (t.h.) og Kjell Magnus har arvet milliardformue fra pappa Odd, men de har også arvet familiesamhold og kjøpmannsskap.