Gleder seg til ny a-ha-plate

Det var slippefest for Savoys nye plate, men alle håpet på en gjenforening av de tre a-ha-medlemmene i løpet av kvelden. Pål Waaktaar var vennlig til stede, og se! etter en time kom også Morten Harket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For alle snakker om at a-ha skal lage ny plate, og nå er det så å si spikret at det blir noe av.

Prosess

- Vi snakker jo om det, sier Morten Harket.

- Gleder du deg?

- Ja, vi jo ikke gjøre dette! Vi har hele tida visst at det kom til å skje på et punkt. Vi kommer i hvert fall til å gå inn i prosessen. Hvorvidt vi ender opp med en plate, finner vi fort ut, sier Harket.

Denne gangen utelukker han ikke at han selv bidrar med låter.

- Det ville være helt naturlig, siden vi står andre steder alle tre. Men det er den ferdige greia som vil styre det som skjer, sier Morten Harket.

Han jobber selv med låter til et eget prosjekt, sammen med sine faste samarbeidspartnere Håvard Rem og Ole Sverre Olsen.

Låtskriving

- De er fortsatt fristilte i huet. Vi har allerede vært på Borneo og Jamaica og skrevet låter. Vi måtte ikke dra dit, men det førte til låter, sier Morten Harket. Han kommer til å spille inn plata på egen hånd, og presentere det ferdige produktet for et plateselskap. Hvilket vet han ikke.

Restaurant Stratos på toppen av Folketeaterbygningen på Youngstorget scorer neppe høyt på lista over Oslos mest trendy restauranter. Men det var der Pål Waaktaar, gruppa Savoy og plateselskapet EMI holdt et tradisjonelt «releaseparty» for Savoys nye album.

Hadde det vært for en måned siden, ville stedsvalg blitt tatt til inntekt for Arbeiderpartiet, og gjestene hadde sikkert ventet på at Thorbjørn Jagland skulle komme. Men i går ventet alle på en «gjenforening» av a-ha - bare Magne Furuholmen uteble.

GLEDER SEG: Morten Harket og Paal Waaktaar