Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gledesscener over hele USA

New Yorkerne strømmet til Ground Zero i natt.

PÅ GROUND ZERO: - Det som skjedde her var så fryktelig, men samtidig er det herlig å kunne stå her i dag, sa Jeff Albert til Dagbladet på Ground Zero i morges norsk tid. Foto: Johannes Worsøe.
PÅ GROUND ZERO: - Det som skjedde her var så fryktelig, men samtidig er det herlig å kunne stå her i dag, sa Jeff Albert til Dagbladet på Ground Zero i morges norsk tid. Foto: Johannes Worsøe. Vis mer
NASJON I JUBEL: Amerikanerne jublet i morges norsk tid over drapet på nasjonens fiende nummer én, Osama bin Laden. - Jeg vil aldri glemme dette øyeblikket, sa Scott Allyne til Dagbladet på Ground Zero i morges. Foto: Johannes Worsøe.
NASJON I JUBEL: Amerikanerne jublet i morges norsk tid over drapet på nasjonens fiende nummer én, Osama bin Laden. - Jeg vil aldri glemme dette øyeblikket, sa Scott Allyne til Dagbladet på Ground Zero i morges. Foto: Johannes Worsøe. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Snart ti år etter terrorangrepet 11. september 2001 feiret amerikanere over hele USA at den forhatte al-Qaida-lederen Osama bin Laden var drept.

Baseball-laget Phialdelphia Phillies brøt spontant ut i "USA! USA!", og så for noen minutter ut til å glemme hele kampen mot New York Mets.

Jublende og gråtende samlet svære folkemengder seg i gatene rundt Ground Zero i New York. Folk sang nasjonalsangen! Andre sprettet sjampanje, veivet med det amerikanske flagget eller sto stille med tente lys ved plassen hvor 2752 mennesker ble drept da terrorister fløy inn i World Trade Center.

Mistet to venner - Det som skjedde her var så fryktelig, men samtidig er det herlig å kunne stå her i dag. Jeg er fortsatt i sjokk, sier Jeff Albert til Dagbladet.

Han er født og oppvokst i New York, og krevde høylytt at hele folkemengden tok del i ett minutts stillhet før feiringen kunne fortsette. Når minuttet er omme, kommer tårene og han omfavner sidemannen.

- Dette ble veldig følelsesmessig sterkt for meg. Jeg mistet to venner i terrorangrepet. Før jeg kan feire dette, synes jeg det er nødvendig å minnes alle dem som ble drept, forteller han.

Albert fikk en tekstmelding av en venn om at bin Laden var drept. Så slo han på TVen og fikk se president Barack Obamas tale.

- Presidenten snakket så rørende. Jeg er så stolt over at han er vår president, sier Albert.

Samtidig er Albert overbevist om at krigen mot terror ikke over.

- Dette er ikke over. Flere mennesker vil dø, sier Albert.

- Vil aldri glemme Scott Allyne hadde ikledd seg et digert amerikansk flagg.

- Jeg vil aldri glemme dette øyeblikket, sier han til Dagbladet.

Han synes det er helt utrolig at de klarte å ta bin Laden til slutt.

- Jeg hadde aldri trodd han ville bli fanget på denne måten. Jeg trodde han enten var død allerede eller at han gjemte seg i noen huler, sier Allyne.

- Utrolig - Det her helt utrolig at vi kan feire dette etter så lang tid, sier Hayley Smith til Dagbladet.

Sammen med venninnen Ellie Ford dro hun raskt ned til Ground Zero med store amerikanske flagg da de fikk høre om nyheten på Facebook.

- Jeg har hele tida trodd at vi skulle klare å ta bin Laden, sier Ford til Dagbladet.

Feiringen fortsatte utover natten både på Ground Zero og på Times Square i New York.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media