Glem al Qaida-lederen. Nå er denne «erobreren» den mektigste jihadist-lederen

Bruker brutale metoder og norske krigere.

MEKTIGST: Dette skal være de to eneste bildene av ISIL-leder Abu Bakr al-Baghdadi. Bildet til venstre er frigitt av irakiske myndigheter, mens bildet til høyre er utgitt av amerikanske myndigheter. Foto: NTB Scanpix
MEKTIGST: Dette skal være de to eneste bildene av ISIL-leder Abu Bakr al-Baghdadi. Bildet til venstre er frigitt av irakiske myndigheter, mens bildet til høyre er utgitt av amerikanske myndigheter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det finnes bare to bilder av ham. Begge er av dårlig kvalitet, og er utstedt av henholdsvis amerikanske og irakiske myndigheter. Amerikanerne har satt en dusør på opptil 10 millioner dollar på hodet hans.

Abu Bakr al-Baghdadi har på rekordtid blitt den mektigste jihadist-lederen i verden, skriver britiske Independent.

«Den nye Osama bin laden» Franske Le Monde kaller ham den nye Osama bin Laden, men skriver at selv ikke den avdøde al Qaida-lederen var så mektig som ham - ingen har hatt flere krigere eller styrt et større territorium enn ham.

Al-Baghdadi leder den fryktede ekstremistgruppa ISIL, Den islamske staten i Irak og Levanten, også kalt ISIS. Gruppa blomstret opp da opprøret startet i Syria i 2011.

Jihadist-lederens innflytelse ble ytterligere forsterket da ISIL natt til i går klarte å erobre millionbyen Mosul - Iraks nest største by etter Bagdad.

Norske krigere Flere hundre tungt bevæpnede islamister stormet byen og nedkjempet byens sikkerhetsstyrker, før de slapp fri flere hundre fanger fra byens fengsler.

I tillegg ble en rekke områder i Kirkuk-provinsen erobret av krigerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer