Slik beskytter du deg på nettet

Glem alt du har lært om passord: Dette skal du gjøre nå

Myndighetene ber deg glemme de siste årenes triks og tips, men forsikringsbransjen er skeptisk til de nye offisielle rådene.

NY HVERDAG, NYE REGLER: Nasjonal sikkerhetsmyndighet vil at du skal skrive passordene dine ned på en lapp. Forsikringsbransjen er skeptisk. Illustrasjon: Kjell Erik Berg/NTB/Scanpix
NY HVERDAG, NYE REGLER: Nasjonal sikkerhetsmyndighet vil at du skal skrive passordene dine ned på en lapp. Forsikringsbransjen er skeptisk. Illustrasjon: Kjell Erik Berg/NTB/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) ber deg glemme det du har lært om passordsikkerhet.

Nå vil NSM at du skal begynne å skrive alle passord og brukernavn ned på en lapp, og dersom du er blant dem som bruker samme passord i nettbanken som på Facebook og til lokalavisen bør du slutte med det snarest, sier myndighetene. Tidligere har NSM sagt det motsatte og insistert på at du ikke skal skrive passordene dine ned noe sted.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer