Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik beskytter du deg på nettet

Glem alt du har lært om passord: Dette skal du gjøre nå

Myndighetene ber deg glemme de siste årenes triks og tips, men forsikringsbransjen er skeptisk til de nye offisielle rådene.

NY HVERDAG, NYE REGLER: Nasjonal sikkerhetsmyndighet vil at du skal skrive passordene dine ned på en lapp. Forsikringsbransjen er skeptisk. Illustrasjon: Kjell Erik Berg/NTB/Scanpix
NY HVERDAG, NYE REGLER: Nasjonal sikkerhetsmyndighet vil at du skal skrive passordene dine ned på en lapp. Forsikringsbransjen er skeptisk. Illustrasjon: Kjell Erik Berg/NTB/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) ber deg glemme det du har lært om passordsikkerhet.

Nå vil NSM at du skal begynne å skrive alle passord og brukernavn ned på en lapp, og dersom du er blant dem som bruker samme passord i nettbanken som på Facebook og til lokalavisen bør du slutte med det snarest, sier myndighetene. Tidligere har NSM sagt det motsatte og insistert på at du ikke skal skrive passordene dine ned noe sted.

Det er mye bedre å ha unike passord til alle dine nett-tjenester, og heller holde oversikt ved å skrive dem ned på en lapp, hevder Roar Thon, fagdirektør for sikkerhetskultur i NSM.

Men den nye passordlappen din skal du være ytterst forsiktig med, advarer han.