- Glem Dag og Donald!

- Stemmer som blir avgitt på ikke valgbare personer, det være seg Dag Danielsen eller Donald Duck, vil selvsagt ikke bli talt med på nominasjonsmøtet i Oslo Frp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier den nye Oslo-lederen Arve Lønnum.

Ikke nok med at Frp's suspenderte Dag Danielsen tapte igjen i lagmannsretten i går. Nå setter den nye lederen i Oslo Frp, Arve Lønnum, en brutal og definitiv stopper for Dag Danielsens ambisjoner om renominasjon til Stortinget.

Stemmer til Dag Danielsen vil ikke bli talt opp på nominasjonsmøte i Oslo Frp 27. januar.

Nytt bråk

Dag Danielsen og hans støttespillere i Oslo Frp har ikke gitt opp håpet om renominasjon til fast plass på Stortinget. De klamrer seg til det faktum at nominasjonsmøte i prinsippet kan nominere hvem de vil - uansett partimedlemskap eller ikke - til Stortinget.

- Ingen kan hindre meg i å stille som kandidat til nominasjonen i Oslo Frp. Norsk lov er bygd opp slik at medlemskap i et politisk parti ikke er et kriterium for å være valgbar til Stortinget. Jeg har fått mange oppfordringer om å stille opp selv om jeg er suspendert. Det vil jeg vurdere, men jeg har ennå ikke bestemt meg, sier Danielsen.

- Men lederen i Oslo Frp sier at stemmer på deg ikke blir talt opp?

- Det kan ikke han bestemme. Det er flertallet på nominasjonsmøtet som avgjør dette, sier Dag Danielsen.

Aldri

Nyvalgt formann i Oslo Frp, Arve Lønnum, fastslår at den kampen allerede er tapt for Dag Danielsen.

- Partiet har ved to anledninger fastslått at personer som er suspendert eller ekskludert ikke kan stå på Frp's valglister.

- Og vi trenger ingen juridiske utredninger å støtte oss på. Den har Dag Danielsens bror, advokat Per Danielsen, laget. Hele poenget med å gå til namsretten og deretter til lagmannsretten var at sentralstyrevedtaket utelukket Dag Danielsen fra nominasjonslisten. Dersom Danielsen mener han nå likevel kan nomineres, betyr det at hele rettssaken med store saksomkostninger var helt unødvendig, sier Arve Lønnum til Dagbladet.