Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Glem dette! Påskesola kommer ikke til fjells

De er fjolls de som er til fjells, skal vi tro meteorologene.

DETTE BILDET ER TATT I 2003: Da var det strålende fjellsol over hele påskefjellet. Bildet fra Eggedalsfjellene i Buskerud har vært hyppig brukt blant annet i Dagbladet  som illustrasjonsfoto på påskeværet gjentatte ganger. Dessverre representerer det ikke årets påskevær til fjells.
Foto: Erik Johansen / SCANPIX
DETTE BILDET ER TATT I 2003: Da var det strålende fjellsol over hele påskefjellet. Bildet fra Eggedalsfjellene i Buskerud har vært hyppig brukt blant annet i Dagbladet som illustrasjonsfoto på påskeværet gjentatte ganger. Dessverre representerer det ikke årets påskevær til fjells. Foto: Erik Johansen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Været er trolig årets verste påskenøtt å knekke.

Sjekk været for hele Norge her.

Fra lovnader om solrike, varme dager den ene dagen, har nå påskesola tatt fjellvettreglene til følge og valgt å snu.

Vakthavende meteorolog Per Egil Haga i Meteorologisk institutt (MET) har laget nytt langtidsvarsel for resten av påska i dag. Det er ikke de beste bitene fra påskeegget han har å tilby.

- Det har vært veldig krevende å varsle påskeværet i år. Jeg kan ikke si det med hundre prosent sikkerhet, men akkurat nå ser det ikke ut til å bli bra over tid noe sted. Men de som oppholder seg i Sør Norge øst for fjellene ser ut til å få det beste været gjennom påska. Eller for si det annerledes: De ser ut til å få det gjennomgående minst dårlige, sier Haga.

Og her er dommen:

Sør-Norge:
• Det ser ikke entydig bra ut i sør. Langfredag og påskeaften er det et nedbørsfelt fra vest fra i morgen. Dette går videre inn i vestlige fjellområder og regnet faller som snø. Det vil etter hvert bli noe lettere skydekke.

- Flatlandet Østafjells ser det bra ut med noe sol langfredag, men det vil forekomme skyer også her. Lørdag blir det bedre her. Østafjells vil få det beste været, men på ingen måte skyfri himmel, sier Haga.

Nedbørsfeltene som er varslet fra vest vil også ramme østlige påsketurister.

- Det blir veldig variert. Søndag vil østlige fjelltrakter få besøk av den varslede nedbøren fra vest med gjennomgående skyer, sier Haga.

Nord-Norge:
• Vind fra sør gir ok vær fredag og lørdag. MET varsler skybanker og lett regn. Finnmarksvidda kan få veldig godt vær og opp mot tosifra temperaturer. Nordland vil også oppleve bra vær disse dagene.

- Søndagen vil det slå om. Det blir økende vind med kuling og nedbør i form av snø. Det blir ingen god påskeavslutning i nord.

- Var optimister
Påskevarslene så veldig positive ut lenge, men nå har meteorologene snudd i sin vurdering.

- Vi var lenge optimister for påskeværet, men etter en ny vurdering er vi mer pessimister. I sørlige deler har vi på mange måter den samme oppfatningen som tidligere, sier Haga.

Selv om det virker trist og grått i fjellet i påska, har meteorolog Jan Näs i Storm Weather Center et lite håp om at påsketurister til fjells kan ta på seg solbrillene en liten stund.

- Allerede i natt vil det nok komme nedbør i form av regn og sludd i fjellet. Lørdag kan det bli brukbart med noe sol, men dessverre med en del vind, sier Näs.

• Sjekk været for hele Norge på dagbladet.no/vaer

Tromsø

Trondheim

Bergen

Stavanger

Kristiansand

Oslo

• Sjekk fjellovergangene i sør og nord hos Statens vegvesen.

PS! Meteorlogisk institutt varsler at de som oppholder seg på Spitsbergen i påska vil få en fin avslutning på høytiden. Det meldes om kaldere, klarere og fint vær lørdag og søndag!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media