SMIL:  Mastercard vil la kundene sine ta en selfie av seg selv istedenfor å taste inn pin-koden når de skal foreta et kjøp. Kredittkort-selskapet begynner et forsøksprosjekt i USA til høsten for å se om løsningen lar seg implementere i dagliglivet. Her ser vi en av verdens mest kjente selfier bli tatt. Deltakende er Storbritannias statsminister David Cameron (t.v.), Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt og USAs president Barack Obama. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix
SMIL: Mastercard vil la kundene sine ta en selfie av seg selv istedenfor å taste inn pin-koden når de skal foreta et kjøp. Kredittkort-selskapet begynner et forsøksprosjekt i USA til høsten for å se om løsningen lar seg implementere i dagliglivet. Her ser vi en av verdens mest kjente selfier bli tatt. Deltakende er Storbritannias statsminister David Cameron (t.v.), Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt og USAs president Barack Obama. Foto: AFP Photo / NTB ScanpixVis mer

Glem pin-koden. Nå vil Mastercard at du tar en selfie i stedet

Begynner forsøksprosjekt i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 100 millioner. Så mange selfier tar ungdom av seg selv hver eneste dag, ifølge Google.

Fenomenet, som lenge har vært en del av vår atferd på sosiale medier som for eksempel Snapchat, Instagram og Facebook, skal nå også få en ny, mer nyttig oppgave.

Selfier istedenfor pin-koder Nå ønsker nemlig kreditt-selskapet Mastercard å bruke selfier som en måte å verifisere betalinger, istedenfor pin-koder.

500 pilotbruker skal fra høsten av ta del i Mastercards forsøksprosjekt og aktivt ta selfier av seg selv for å kunne betale for saker og ting. Forsøksprosjektet skal finne sted i USA, skriver CNN.

Går forsøket bra, vil ordningen utvides, i første omgang i USA.

- Gjør kjøp sikrere Formålet med selfiene, er å gjøre Mastercard-kjøp enda sikrere, forklarer Ajay Bhalla, en av selskapets sikkerhetsansvarlige.

Fra før har amerikanske Mastercard-kunder kunnet opprette et ekstra passord tilknyttet sitt kredittkort som må brukes for å kunne kjøpe noe på nettet. Løsningen ble ifølge kredittkort-selskapet brukt tre milliarder ganger i fjor.

Men passord blir glemt eller det kan falle i de gale hender. Derfor vil altså Mastercard ta i bruk den moderne selfien som sin nyeste sikkerhetsløsning.

- Ikke problemfritt Men ansiktsgjenkjenning har ikke blitt brukt helt uten problemer tidligere, skriver britiske BBC.

- Google prøvde å bruke ansiktsgjenkjenning på Android-telefoner, og det var mange problemer i starten, forteller sikkerhetskonsulent Ken Munro ved selskapet Pen Test Partners til BBC.

- Noen innså at man kunne ta et bilde av noen, holde bildet foran kameraet, og så låste man opp telefonen, legger han til.

Flere sikkerhetssytemer Av nettopp den grunn skal Mastercards selfiebrukere holde mobilen foran ansiktet sitt i øyehøyde, og blinke. Alt foregår gjennom en app Mastercard har utviklet. Med seg på laget har de fått med seg de største produsentene av smarttelefoner.

Løsningen skal ifølge kredittkort-selskapet være sikrere. Deretter skal betalingen bli verifisert.

I pilotprosjektet skal en selfie kunne brukes i tospann med, eller istedenfor en fingeravtrykk-leser.

- Mastercard vil sørge for at dette er trygt fordi de håndterer penger, sier han.

- Pin-kodene blir Men han har liten tro på at pin-koden blir borte med det første, og at den bør erstattes av en enkelt selfie.

- Ideelt ville jeg helst sett ansiktsgjenkjenning brukt i tospann med en pin-kode. Begge måtene har svakheter ved seg, men fungerer utmerket når du kombinerer dem.