- Ikke forberedt: Kjetil Olsen tror valutamarkedene får seg en overraskelse når det blir helt klart at rentekuttene er over. Foto: Finansavisen
- Ikke forberedt: Kjetil Olsen tror valutamarkedene får seg en overraskelse når det blir helt klart at rentekuttene er over. Foto: FinansavisenVis mer

- Glem rentekutt, kronen skal opp

I rentemarkedet prises det inn nesten et helt rentekutt i september. - Glem det. Vi har nådd rentebunnen, sier sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea Markets.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): For en uke siden var det liten tro på et snarlig nytt rentekutt fra Norges Bank målt ved prisingen i rentemarkedet.

- Denne uken har det vært bevegelser, et klart fall i de korte rentene. Rentemarkedet åpner igjen for nesten et helt kutt, sier sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea Markets til Finansavisen.

Tror ikke på kutt

Men om det blir noe kutt tror han ingenting på.

Selv før de overraskende inflasjonstallene for juli, som kom for en drøy uke siden, var Olsen sikker på at rentebunnen var nådd.

Nå det går gradvis mer opp for valutamarkedet, kan det gi et betydelige kroneløft, tror han.

- Vi venter euro rundt 9 kroner om tre måneder, og ned mot 8,50 ved utgangen av 2017, sier Olsen til Finansavisen.

Ordvalget riktig

Om kronen går enda sterkere eller raskere opp, vil avhenge av hvordan Norges Bank ordlegger seg ved septembermøtet og av den nye rentebanen.

- Vi tror det fortsatt vil være en viss sannsynlighet for et nytt kutt i den nye rentebanen, men det vil tas gradvis bort i takt med utviklingen i norsk økonomi. Vi tror at arbeidsledigheten stabiliserer seg på dagens nivå, et nivå langt penere enn Norges Bank våget å tro på før sommeren. I tillegg venter vi at BNP-veksten tar seg litt opp. Oljesektoren er ikke ferdig med sine kutt, men de kutter mindre friskt enn før, sier sjeføkonomen.

Flere økonomisaker:

- Nå er vi offisielt i et bullmarked

Søndagens aksjetips