Glem sommeren: nå skal det regne i en uke

Ikke noe stabilt sommervær i vente.

REGNFULL UKE: Det blir ikke det helt store sommerværet noe sted i landet den kommende uka. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
REGNFULL UKE: Det blir ikke det helt store sommerværet noe sted i landet den kommende uka. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er desverre ikke noe stabilt sommervær i sikte noe sted i landet den kommende uka, sier Per Egil Haga, vakthavende meterolog ved Meteorologisk Institutt.

Flere steder på Østlandet har det kommet 20-30 millimeter regn i løpet av natta, og mer skal det bli.

- Regnet vil avta litt utover dagen i dag, men i morgen kommer det en ny runde. Det er vanskelig å si hvor kraftige bygene blir, og det vil nok være ganske lokalt, men flere steder på Østlandet nord for Oslo kan det komme 20-40 millimeter, sier Bente Wahl ved Meteorologisk Institutt.

- Det ligger mye regn i Østersjøen som beveger seg nordover. Det bygger seg opp og blander seg med den ustabile luften her, sier hun.

Regn hele uka Wahl forklarer at 40 millimeter er forholdvis mye regn, men at det likevel ikke er uvanlig på sommerstid.

- Det er verst når det kommer så mye regn på kort tid, men på søndag ser det ut til at ikke alt kommer på en gang, sier hun.

Agder, Telemark og Rogaland ser imidlertid ut til å slippe unna det verste, og får en ganske fin søndag. Også Trøndelag får en fin søndag, men regnet og ruskeværet kommer tilbake allerede på mandag, og ser ut til å fortsette gjennom uka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer