- Glemmer aldri Andreas

Linda Rothschild mistet kjæresten sin 4. mars 1995. Andreas Stavseth ble skutt og drept på åpen gate. Nå kan det gå noen dager uten at minnene blusser opp. Men hun glemmer aldri. - Tragedien ligger bak i hodet hele tida. Jeg er så redd for å glemme, men vet at jeg aldri kommer til å glemme Andreas, sier hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Natt til 4. mars 1995 ble Andreas Stavseth skutt i Pløensgate i Oslo. Fire dager etter, den 8. mars, ble han erklært død.

Det meningsløse drapet på Andreas ble starten til Stopp Volden-kampanjen som etter hvert samlet 200000 håndtrykk. Linda Rothschild har fulgt nøye med på den tragiske skyteepisoden på Snorre Kompagniet i Oslo natt til lørdag.

Føler med

Linda føler med de pårørende hver gang noen blir drept. Hun leser alt om alle episoder som likner på den som hun så tragisk ble dratt inn i.

- Etter drapet på Andreas kunne jeg ikke gå gjennom Pløensgate. Følelsene tok overhånd, sier Linda. - Det er svært viktig at Bernt Christians venner og familie tar imot all støtten de kan få. Skolen, familien, vennegjengen min og vennene til Andreas hjalp meg gjennom perioden.

Takk ja til hjelp

- Jeg pratet mer enn jeg sjøl ville, men jeg tror det har hjulpet meg. Bestekompisen til Andreas fikk ikke snakket mye om episoden, han sliter mer enn meg.

- Mitt råd er at de bør ta imot all hjelp de kan få. Mange lukker seg inne etter slike tragedier, men man må konfrontere følelsene. Da blir det enklere å takle i ettertid, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer