Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Glemmer aldri Andreas

Linda Rothschild mistet kjæresten sin 4. mars 1995. Andreas Stavseth ble skutt og drept på åpen gate. Nå kan det gå noen dager uten at minnene blusser opp. Men hun glemmer aldri. - Tragedien ligger bak i hodet hele tida. Jeg er så redd for å glemme, men vet at jeg aldri kommer til å glemme Andreas, sier hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natt til 4. mars 1995 ble Andreas Stavseth skutt i Pløensgate i Oslo. Fire dager etter, den 8. mars, ble han erklært død.

Det meningsløse drapet på Andreas ble starten til Stopp Volden-kampanjen som etter hvert samlet 200000 håndtrykk.
Linda Rothschild har fulgt nøye med på den tragiske skyteepisoden på Snorre Kompagniet i Oslo natt til lørdag.

Føler med

Linda føler med de pårørende hver gang noen blir drept. Hun leser alt om alle episoder som likner på den som hun så tragisk ble dratt inn i.

- Etter drapet på Andreas kunne jeg ikke gå gjennom Pløensgate. Følelsene tok overhånd, sier Linda.
- Det er svært viktig at Bernt Christians venner og familie tar imot all støtten de kan få. Skolen, familien, vennegjengen min og vennene til Andreas hjalp meg gjennom perioden.

Takk ja til hjelp

- Jeg pratet mer enn jeg sjøl ville, men jeg tror det har hjulpet meg. Bestekompisen til Andreas fikk ikke snakket mye om episoden, han sliter mer enn meg.

- Mitt råd er at de bør ta imot all hjelp de kan få. Mange lukker seg inne etter slike tragedier, men man må konfrontere følelsene. Da blir det enklere å takle i ettertid, sier hun.

- Hvis man bare sitter hjemme, så kommer tankene. Det er viktig å ha noe å gjøre, hvis ikke blir tilværelsen fort vanskelig.

Det håpløse


De tar lang tid før man skjønner hva som er skjedd. Når man først begynner å skjønne det, så prøver man å tolerere at en av dem som står en nærmest er død. Men det går rett og slett ikke. Man greier aldri tolerere det.
- Tankene er mange etter at en elsket venn blir offer for en drapsmann. Alt virker helt håpløst. Man leter etter meningen, men finner ingen svar. Offeret skulle ikke vært der. Hadde han vært på do... eller dukket...

Vennegjengen til Andreas og Linda henger fortsatt sammen. Hver åttende mars møtes vennene ved graven for å minnes Andreas og sørge sammen. De møtes også hver 24. mai, datoen for Andreas' bursdag.

- Da Andreas døde, ble det skrevet mye om at politikerne skulle ta fatt i gatevolden og gjøre noe med den. Men etter en stund ble det stille.

- Mannen som ble dømt for drapet, fikk ni års fengsel. Han er ute etter seks år. Det er ikke lenge til. Det er en ekkel tanke, sier Linda.

GLEMMER ALDRI: Linda Rothschild mistet kjæresten Andreas.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!