Sondres bestemor ble drept

Glemmer aldri bildene: - Det raknet

Sondre Madsen (28) fikk bestemoren revet vekk på bestialsk vis. - Det har vært de verste månedene i mitt liv, sier han.

PREGET: Sondre Madsen og Unn Tove Lind i samtale med Dagbladet i en av pausene under rettssaken mot Espen Andersen Bråthen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PREGET: Sondre Madsen og Unn Tove Lind i samtale med Dagbladet i en av pausene under rettssaken mot Espen Andersen Bråthen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HOKKSUND TINGHUS (Dagbladet): - Dagene i forveien var veldig fine. Vi var sammen dagen før, og avtalte at vi skulle spise sushi den dagen det skjedde. Alle hadde planlagt å dra dit, men av ulike årsaker kunne ingen dra. Da avtalte vi å møtes dagen etterpå, sier Sondre Madsen til Dagbladet.

Det planlagte møtet ble aldri noe av. 13. oktober 2021 står igjen som en av de verste dagene i Sondres liv.

ALDRI I TVIL: Sondre Madsen og resten av familien var ikke i tvil om at de ville følge rettssaken fra rettsalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ALDRI I TVIL: Sondre Madsen og resten av familien var ikke i tvil om at de ville følge rettssaken fra rettsalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Forferdelig tid

Klokka 18.12 får politiet i Kongsberg melding om en mann som skyter rundt seg med pil og bue. Etter å ha skutt mot flere personer inne på Coop Extra i Kongsberg, setter Espen Andersen Bråthen etter hvert kursen mot Hyttegata.

Her dreper han flere personer, deriblant Gunn Marit Madsen, Sondres bestemor. Han fulgte rettssakens første dag på videolink, men var til stede i rettssalen torsdag. Bare meter foran ham satt mannen som på bestialsk vis knivdrepte bestemoren.

- Jeg har ikke sovet i natt og det er mye av grunnen. Hvis ikke kommer tankene tilbake. De første fire månedene var forferdelige. Det er de verste månedene i livet mitt, sier Sondre til Dagbladet utenfor rettslokalene i Hokksund.

Sammen med sin mor og far har han gjennom den første delen av dagen sett videoer som viser hvordan den tiltalte 38-åringen opptrådte inne på Coop-butikken. Sondre var aldri i tvil om at de skulle følge hovedforhandlingene fra rettssal 2 i Kongsberg og Eiker tingrett.

- Det er for å få en oppfatning om hvordan han er, hvordan kroppsspråket hans er og hvordan han snakker. Det er for å få et ordentlig bilde av ham istedenfor å tenke seg til hvordan han er.

KONGSBERG: Mandag 18. mai går Buskerud tingrett i gang med å bearbeide Kongsberg-angrepet 13. oktober 2021 - med høy sikkerhet rundt tiltalte Espen Andersen Bråthen. Video: Vegard Krüger. Vis mer

- Gatene var fulle av blod

- Hvordan husker du den skjebnesvangre kvelden i oktober i fjor?

- Ingen skjønte selvfølgelig alvoret da de første meldingene kom. Jeg tenkte ikke noe mer over det, før jeg fikk en telefon om at en i familien min muligens var drept. Da dro jeg rett bort til «Mimmi».

Sondre fortsetter:

- Det er den verste telefonen man kan få. Det finnes ikke noe verre enn å få høre at noen er brutalt drept i sitt eget hjem, når du kanskje kunne vært der og forhindret det.

Bildene han der fikk se, glemmer han aldri.

- Gatene var fulle av blod. Det var ikke vasket vekk. Jeg så hvor alle hadde blitt drept. Jeg løp inn til bestemor for å se om alt hadde gått bra. Det var så mye blod inne i leiligheten og ved toalettet der hun ble drept.

- Jeg så ting jeg ikke ville se. Etter det raknet det, fortsetter han.

Tøff tid for familien

Litt over to uker etter at Gunn Marit Madsen ble drept delte Sondre et følelsesladd innlegg på Facebook.

Dagbladet har fått tillatelse til å gjengi innholdet i innlegget.

- Jeg følte jeg aldri hadde kommet meg videre. Det var veldig vanskelig. Jeg trengte å få det ut, sier han om innlegget.

- Hvordan minnes du Gunn Marit?

- Hun var en mentor, en slags psokylog. Hun hjalp meg gjennom alle mine tøffe perioder. Vi har mistet det viktigste familiemedlemmet vi har.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer