KJÆRLIGHET: AUF-leder Eskil Pedersen vil aldri glemme all den kjærligheten som folk har vist hverandre etter 22. juli. Foto: Marie Von Krogh / Dagbladet
KJÆRLIGHET: AUF-leder Eskil Pedersen vil aldri glemme all den kjærligheten som folk har vist hverandre etter 22. juli. Foto: Marie Von Krogh / DagbladetVis mer

- Glemmer aldri kjærligheten

Eskil Pedersen mener ordet kjærlighet beskriver den siste måneden best.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter en pressekonferanse i Folkets Hus i dag, stilte Dagbladet følgende spørsmål til AUF-leder Eskil Pedersen:

Hva er det du aldri vil glemme?

Spørsmålet er det samme vi fra i dag av stiller våre lesere, i forbindelse med lanseringen av våre minnesider til heder for dem som mistet livet under terrorhandlingene 22. juli.

Pedersen tenker seg lenge om, før han svarer:

- Det må være kjærligheten.

- Sterkere enn hatet Det er i dag en måned siden terroren rammet Norge. AUF-lederen mener ordet kjærlighet best oppsummerer det som har skjedd i denne tida.

- Kjærligheten har kommet foran hatet. Hat er en sterk og nærliggende følelse, men i løpet av den siste måneden har hele Norge klart å løfte opp en følelse som er enda sterkere, nemlig kjærligheten. Og den har vist seg i mange ulike former, sier Pedersen.

Han forteller at kjærligheten har styrket AUF-erne i sorgen.

- Sterk er kjærligheten vi i AUF har til hverandre, og til vennene vi har mistet, sier han og fortsetter:

- I tillegg har vi kjærligheten til Utøya.

Ingen trengsel Pedersen forteller at også rosetoget den 25. juli, hvor han selv framførte en appell, gjorde stort inntrykk på ham.

- Jeg har hørt at det aldri har vært så mange mennesker samlet i Oslo noen gang som under blomsterseremonien. Likevel var det ingen trengsel. Det er også en form for kjærlighet.

ROSETOG: AUF-leder Eskil Pedersen mener kjærligheten kom til uttrykk på flere måter under rosetoget den 25. juli i år.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
ROSETOG: AUF-leder Eskil Pedersen mener kjærligheten kom til uttrykk på flere måter under rosetoget den 25. juli i år. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer