Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Glemmer du dette i dag, så kan du ende opp med å betale

Siste dag for bilister i Nordland, Troms og Finnmark til å skifte ut piggdekkene er mandag 30. april. Ellers kan de bli nødt til å betale 500 kroner i gebyr.

MÅ SKIFTE: I Nord-Norge må bilister bytte ut sine piggdekk. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
MÅ SKIFTE: I Nord-Norge må bilister bytte ut sine piggdekk. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed inntrer de samme reglene som allerede har trådt i kraft i resten av Norge. Det kan imidlertid oppstå føre som tilsier bruk av piggdekk, en vurdering føreren selv må ta.

- Det kan fremdeles være fare for kuldegrader og frost om natta enkelte steder, ikke minst i høyden. Det er uansett bilførerens ansvar å sko bilen etter forholdene, og vi vet jo at man kan oppleve vinterlige forhold selv i mai måned i noen områder av landet, sier Jeanett Tennefoss, bilskadedirektør i Tryg Forsikring, i en pressemelding.

Der understrekes det at det fortsatt vil være lov til å kjøre med piggfrie vinterdekk.

Tryg Forsikring advarer imidlertid mot den ekstra bremselengden og den dårligere dreneringen av regnvann som følger med en slik løsning.

- Piggfrie vinterdekk har langt dårligere veigrep enn sommerdekk, ikke minst på våt veibane. Selv på tørr veibane vil bremselengden være betraktelig lenger med piggfrie vinterdekk enn med sommerdekk. Det kan bli fatalt dersom du må bråbremse, sier Tennefoss i mandagens pressemelding.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media