Glemt av NSB

Turen til Hunderfossen Familiepark ble i går et mareritt for fem barnefamilier fra Trondheim. Slitne ventet de på perrongen, mens toget suste forbi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familieturen til Hunderfossen med NSB ble slitsom og kjedelig for familiene fra Trondheim. Pakketurene de hadde bestilt, inneholdt reise til og fra Hunderfossen og inngang til Hunderfossen Familiepark.

Etter en vellykket dag i parken var forbauselsen stor da ekspresstoget tilbake til Trondheim kjørte forbi for full maskin. Tilbake på perrongen sto 11 slitne unger helt ned i ett-årsalderen sammen med sine foreldre.

Ungene gråt

- Det var en fortvilt situasjon for oss alle. Ungene var slitne og gråt. Det blåste kaldt og regnet. Vi tok umiddelbart kontakt med NSB, men fikk liten hjelp, sier barnefar Eirik Swendgaard.

Om lag to timer seinere kom neste tog. Barnefamiliene ble da fraktet til Otta stasjon. Da Dagbladet snakket med familiene seint i går kveld, var de innlosjert på Dovre motell. Det var foreløpig uklart hvordan de skulle komme seg videre til Trondheim. I verste fall må familiene vente på morgentoget for å komme seg hjem.

- Det er helt uholdbart fra NSBs side. Alle hadde plassbillett. Ungene gråt og skjønte ingen ting, sier Swendgaard.

Personellet på Otta stasjon var ifølge Swendgaard svært lite serviceinnstilte. Ungene fikk verken mat eller drikke mens de ventet.

- Det minste de kan gjøre, er å yte litt service når de selv har rotet det slik til for seg, sier den fortvilte faren.

Dårlig informasjon

Informasjonsdirektør Svein Horrisland i NSB bekrefter at ekspresstoget skulle ha stoppet på Hunderfossen. Han beklager situasjonen på det sterkeste.

- Umiddelbart etter at vi ble oppringt fra Hunderfossen, sendt vi en buss som skulle frakte passasjerene til Trondheim. Jeg vet ikke hvorfor det tok så lang tid før denne bussen kom fram, sier Horrisland. I mellomtida hadde passasjerene satt seg på toget til Otta.

- Dersom passasjerene føler seg dårlig behandlet av personellet på Otta, kan dette skyldes dårlig informasjon. Ingen på Otta visste at gruppen skulle komme, sier Horrisland.

<B>MISFORNØYDE: </B>De fem arnefamiliene fra Trondheim rister på hodene over måten NSB har behandlet dem på.