Glemt i fengsel i Brasil

Shahid Rasool (27) er siktet for skuddene på Aker Brygge og for et drap på Sandaker.

I BURET: Shahid Rasool sitter på ubestemt tid i fengsel i Brasil. - Norske myndigheter vil ikke ha meg hjem til Norge, sier han. Foto: Gunnar Hultgreen
I BURET: Shahid Rasool sitter på ubestemt tid i fengsel i Brasil. - Norske myndigheter vil ikke ha meg hjem til Norge, sier han. Foto: Gunnar Hultgreen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||CARAUBA (Dagbladet): Om lag 30 mil øst for idylliske Natal, ligger den nedstøvede og skitne landsbyen Carauba. Her sitter en av brødrene i den kriminelle B-gjengen.

I to år og to måneder har 27-åringen sittet bak lås og slå i Brasil, uten at norske myndigheter har gjort noe for å få ham hjem.

- I Norge er jeg etterlyst etter skuddene på Aker Brygge sommeren 2006. Jeg satt også tre måneder i varetekt etter Sandaker-drapet i 2004. Disse forholdene er jeg fortsatt siktet for. Her i Brasil har jeg ikke gjort noe, utenom at jeg ble arrestert med et falskt pass da jeg skulle reise hjem til Norge, sier Shahid Rasool.

- Jeg er norsk 400 kriminelle er stuet sammen i et fengsel som er bygget for vel 100 innsatte.

Shahid Rasool vil ikke oppfattes som en sutrer.

- Jeg er nordmann. Født og oppvokst i Norge. Norsk statsborger. Jeg har krav på å få hjelp fra norske myndigheter, sier Rasool.

Etter gjengopprøret på Aker Brygge, stakk han fra Norge.- Det ble skutt etter meg. Jeg skjøt ikke. Jeg løp for livet for ikke å bli drept. Etterpå stakk jeg til Brasil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer