Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Glemte 2000 i minibanken. Nå er den uheldige jenta (17) funnet

Det var en ung skoleelev som glemte 2 000 kroner i minibanken. Nå er den etterlyste, kvinnelige eleven endelig funnet.

FIKK PENGENE: Den uheldige jenta som hadde løpt fra 2000 kroner i en minibank i Molde, har nå fått pengene tilbake. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix .
FIKK PENGENE: Den uheldige jenta som hadde løpt fra 2000 kroner i en minibank i Molde, har nå fått pengene tilbake. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag ettermiddag glemte en kvinnelig kunde i Nordeas minibank på kjøpesenteret i Amfi Roseby i Molde igjen 2 000 kroner i minibanken, sammen med kvitteringen for uttaket.

Dette ble oppdaget av en mann i midten av 20-årene, som kom over pengene og kvitteringen da han selv oppsøkte minibanken rett etterpå.

Mannen leverte pengene og kvitteringen til politiet.

- Ble overrasket

Nå er den uheldige kunden som tok ut pengene funnet, ifølge Tore Larsen, banksjef ved Nordea i Molde. Han sier til Dagbladet at det ikke var vanskelig å finne ut hvem som eide pengene.

- Det er en ordentlig solskinnshistorie. Det var en ærlig finner som hadde tatt vare på pengene og kvitteringen. Vi kan se tidspunkter for transaksjoner og det var kun én transaksjon fra en Nordea-kunde på dette tidspunktet, sier han.

Det viste seg at det var en 17 år gammel jente som hadde vært uheldig og dratt fra minibanken før pengene kom ut.

Banken ringte så til jentas foresatte for å sjekke hva som hadde skjedd.

- Hun ble nok litt overrasket. Hun visste ikke at hun hadde gjort noe uttak i banken i det hele tatt. Hun skulle bare sjekke saldoen, men hadde trykket på feil knapp, sier Larsen.

Trykket feil

Mandag ettermiddag snakket Dagbladet med 17 år gamle Vilde fra Molde, som er pengenes rette eier.

Hun forteller at hun i utgangspunktet bare gikk i minibanken for å sjekke saldoen.

- Da jeg så summen tenkte jeg at jeg skulle ta ut litt og gi til mamma, for jeg skyldte henne noen penger. Men så trykket jeg feil og klarte å trykke på 2000. Jeg trykka avbryt, så sto det «vent litt», og så fikk jeg kortet. Da gikk jeg. Jeg tenkte ikke noe mer over det, sier Vilde.

Dermed var det ikke før politiet og banken hadde snakket sammen, og funnet ut at det trolig var 17-åringen som uforvarende hadde fått ut 2000 kroner, at Vilde fant ut at det hadde kommet ut penger.

- Jeg ble litt overrasket og skremt. Jeg hadde ikke forventet at det skulle komme ut noen penger, svarer Vilde på spørsmål om hvordan hun reagerte på nyheten.

Fikk finnerlønn

Hun har nå fått pengene tilbake etter tre runder hos politiet, med framlegging av nødvendig dokumentasjon, som kontoutskrift.

- Hva tenker du om han som leverte inn pengene?

- Jeg synes det var veldig bra at han ringte og sa fra, og at han ikke bare tok pengene selv. Det var fint gjort, sier Vilde.

Den ærlige mannen har fått sin rettmessige, og velfortjente, finnerlønn.

- Du kommer vel til å passe ekstra godt på når du er i minibanker i framtida?

- Ja, da skal jeg stå og vente ved den til noen sier at jeg skal flytte meg, sier den heldige 17-åringen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling