Glemte å bygge heis da skyskraperen ble gjort 27 etasjer høyere

- Her bygger ingen et tårn på under 20 etasjer. Du kan like det eller ikke, men det er vår personlighet, sier talsmannen for Benidorms bystyre.

GLEMTE HEISEN: Intempo ruver i landskapet. Som en talsmann for bystyret i Benidorm sa det: - Her bygger ingen et tårn på under 20 etasjer. Du kan like det eller ikke, men det er vår personlighet. Foto: intempobenidorm.com
GLEMTE HEISEN: Intempo ruver i landskapet. Som en talsmann for bystyret i Benidorm sa det: - Her bygger ingen et tårn på under 20 etasjer. Du kan like det eller ikke, men det er vår personlighet. Foto: intempobenidorm.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oppføringen av Intempo-skyskraperen i Benidorm, som ligger i Alicante, har opplevd de fleste problemer som er mulig å forestille seg.

Byggingen begynte i 2006 da alt var rosenrødt i spansk økonomi og ingen mørke skyer kunne ses på den gullkledde fasaden. Siden den gang har det opprinnelige byggefirmaet gått konkurs, eierne av prosjektet har ikke vært i stand til å betjene lånet og arbeiderne har gått månedsvis uten lønn.

Mest alvorlig ble det da 13 arbeidere falt ned fra en midlertidig heis og to alvorlig skadde arbeidere ikke kunne bli hentet av ambulansen, siden utbyggerne hadde spart penger ved ikke å fullføre en vei fram til byggeplassen.

Glemte heisen På den mer komiske siden, melder El Pais, er imidlertid heissituasjonen i det 47 etasjer høye bygget - som skulle bli Europas høyeste bolighus. I utgangspunktet skulle Intempo kun være på 20 etasjer, men dette var for lite under Spanias byggeboom. Utbyggerne pumpet i stedet prosjektet opp til 47 etasjer med 269 leiligheter.

- Her bygger ingen et tårn på under 20 etasjer. Du kan like det eller ikke, men det er vår personlighet, sier en talsmann for bystyret i Benidorm om prosjektet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer