Glemte å bygge heis da skyskraperen ble gjort 27 etasjer høyere

- Her bygger ingen et tårn på under 20 etasjer. Du kan like det eller ikke, men det er vår personlighet, sier talsmannen for Benidorms bystyre.

GLEMTE HEISEN: Intempo ruver i landskapet. Som en talsmann for bystyret i Benidorm sa det: - Her bygger ingen et tårn på under 20 etasjer. Du kan like det eller ikke, men det er vår personlighet. Foto: intempobenidorm.com
GLEMTE HEISEN: Intempo ruver i landskapet. Som en talsmann for bystyret i Benidorm sa det: - Her bygger ingen et tårn på under 20 etasjer. Du kan like det eller ikke, men det er vår personlighet. Foto: intempobenidorm.comVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oppføringen av Intempo-skyskraperen i Benidorm, som ligger i Alicante, har opplevd de fleste problemer som er mulig å forestille seg.

Byggingen begynte i 2006 da alt var rosenrødt i spansk økonomi og ingen mørke skyer kunne ses på den gullkledde fasaden. Siden den gang har det opprinnelige byggefirmaet gått konkurs, eierne av prosjektet har ikke vært i stand til å betjene lånet og arbeiderne har gått månedsvis uten lønn.

Mest alvorlig ble det da 13 arbeidere falt ned fra en midlertidig heis og to alvorlig skadde arbeidere ikke kunne bli hentet av ambulansen, siden utbyggerne hadde spart penger ved ikke å fullføre en vei fram til byggeplassen.

Glemte heisen På den mer komiske siden, melder El Pais, er imidlertid heissituasjonen i det 47 etasjer høye bygget - som skulle bli Europas høyeste bolighus. I utgangspunktet skulle Intempo kun være på 20 etasjer, men dette var for lite under Spanias byggeboom. Utbyggerne pumpet i stedet prosjektet opp til 47 etasjer med 269 leiligheter.

- Her bygger ingen et tårn på under 20 etasjer. Du kan like det eller ikke, men det er vår personlighet, sier en talsmann for bystyret i Benidorm om prosjektet.

Men da de 47 etasjene endelig var ferdig, oppdaget man et lite problem: Da bygget gikk fra 20 til 47 etasjer, glemte man rett og slett å gjøre plass til noen heis dimensjonert for et så stort bygg.

Arkitektene Perez Guerra og Ocina y Raduan trakk seg fra stillingene sine og sa at prosjektet ikke kunne fullføres med de opprinnelige planene, men det spørs om ikke bjellene burde ha ringt hos andre enn arkitektene.

94 prosent ferdig Heissituasjonen skal nå være løst, men alt er likevel ikke rosenrødt. Det er fortsatt problemer med ferdigstillelsen av prosjektet, som nå er «94 prosent ferdig», ifølge utbyggerne. 35 prosent av leilighetene er også solgt i Intempo, som er ventet å stå ferdig i desember.

Ifølge utbyggerne var Intempo ment «å definere en epoke». El Pais skriver tørt at bygningen har blitt nettopp den perfekte metaforen for Spanias ville periode med overforbruk.