Glemte å etterforske overnatting

Forsvarer Erik Lea kjemper for Alf Henrik Christensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no): Alf Henrik Christensen skal ifølge påtalemyndighetene være mannen som holdt vakt ved fluktbilene i Sørmarka den dagen NOKAS ble ranet i Stavanger.

Selv nekter han for å ha vært med på ranet. Christensen var riktignok i Stavanger på ransdagen, men sier selv han var der for å kjøpe rør hos en skraphandler.

Ingen vitner

Han overnattet i bilen, noe han selv anså som helt vanlig. Christensens forsvarer la vekt på denne overnattingen i sin prosedyre.

- Det er en ting man ikke har etterforsket, sa Lea.

- Når han sier at han kommer og parkerer den leide LT-en så står han der til han kjører neste morgen. Da har han stått der i 12 timer og det er ikke foretatt noen vitneavhør. Det kunne tenkes at noen var på vei til jobb eller luftet hunden og hadde sett noe. Det har man ikke undersøkt, men alt annet har man undersøkt og det stemmer på en prikk, fortsatte han.

Kjente ingen av de andre

Christensen har sagt at han ikke kjente noen av ranerne, bortsett fra Erling Havnå. De to er treningskamerater og har kjent hverandre i mange år.

NEKTER: Alf Henrik Christensen sier han ikke var med på ranet. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
NEKTER: Alf Henrik Christensen sier han ikke var med på ranet. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET Vis mer

- Den eneste han kjente som var siktet, var Erling Havnå, sa Lea.

Det er ikke noe som tyder på at det er noen link mellom Christensen og noen av de andre på ranslaget. Det bekreftet en av etterforskerne som var vitne i høst på spørsmål fra Lea.

Christensen har også fått støtte fra Havnå, som har sagt i retten at han er uskyldig.

Dette er ikke første gang Alf Henrik Christensen opptrer på feil side av loven. For noen år siden ble han dømt til to års fengsel for spritsmugling. Under soning på Åna på Jæren hoppet han over et gjerde i luftegården og stakk av.

Han levde glade dager i Danmark ei tid, men ble så arrestert på grensa mellom Danmark og Tyskland. Dermed var det slutt på friheten.

Christensen sonte ferdig straffen, og gikk rett fra fengselscella til en jobb i det private barnevernet. Omsorgsjobben ga mersmak, og Christensen begynte på vernepleierutdanning. Samtidig drev han rørfirmaet, og det ble stadige bilturer via Stavanger til Haugesund.

Da Christensen ble pågrepet av politiet i august 2004 skulle han konte en eksamen.

Lea forklarte i sin prosedyre at Christensen kansellerte en jordomseiling for å ta opp en eksamen han strøk på. Dette var sommeren etter ranet. Like etter ble han pågrepet.

Alf Henrik Christensen er en av de fire som hevder de er uskyldige.