Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Glemte å legge telefonkabel

Ingen summetone i prestisjebygning på Kolbotn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er lokalavisa Østlandets Blad som i dag forteller om Telenors kabeltabbe.

Da Leietagere og forretninger startet innflyttingen av den nye og prestisjefylte bygningen «Kolben» på Kolbotn, var det lite futt i telefon- og datakablene. Telenor har nemlig glemt å legge telekabel inn til bygget.

- Fredag var alt klart for å flytte inn i Kolben. Flyttebyrå og datafolk var linet opp. Det meste av flyttelasset er allerede på plass i Kolben. Men så viste det seg at det ikke var liv i pluggen. Ingen telefon- eller dataforbindelse, sier Tron Sæther i eiendomsmegleren Exact til Østlandets Blad.

Selskapet har nå måttet avbryte flyttingen til det nye og flotte, men telefonløse bygget. En frisørsalong og et renseri har måttet ta mobiltelefonen i bruk, og kommunale kontorer i bygget er nødt til å trekke fiberkabler fra rådhuset.

- Telenor la kabler inn i bygget for to år siden, men de har glemt at kablene ikke har forbindelse videre ut i bygda. Derfor graves det nå i Strandliveien, sier Oppegård kommunes byggeprosjektleder Ole Hellem.

Entreprenøren Peab legger også skylden på Telenor, og sier det mangler 50 meter kabel for å få bygget på nett.

- Fra vår side har vi gjort det vi skal. Linjene ble bestilt for to år siden. Ledningene ble lagt inn i bygget og over tomta da. Men så mangler det altså 50 meter videre. Det skal graves en grøft ved Kolbotnveien. Det er utenfor vårt ansvarsområde, sier en prosjektleder Sørensen til Østlandets Blad.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!