Glemte å lukke deksler på Oslo-flyet som måtte nødlande

Derfor punkterte et drivstoffrør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Deksler på begge motorene sto åpne på passasjerflyet fra British Airways som for en uke siden måtte snu og nødlande på Heathrow flyplass ved London. Flyet skulle til Oslo.

Rester av ventilatordekslene ble funnet på rullebanen etter episoden 24. mai. Flyet av typen Airbus 319 hadde hatt teknisk vedlikehold, og dekslene var ikke blitt lukket, ifølge den britiske flyulykkekommisjonen Air Accident Investgation Branch (AAIB).

Det var 75 passasjerer om bord i flyet, og de måtte evakuere flyet på skliene som brukes i nødssituasjoner etter at flyet hadde nødlandet. Heathrow flyplass måtte en kort periode stenge begge rullebaner mens brannmannskaper slukket en brann i en av motorene.

- Ventilatordekslene på begge motorer ble revet av, punkterte et drivstoffrør i høyre motor og skadet flyskroget og noen av flyets systemer, fastslår AAIB i sin rapport.

Torsdag rykket AAIB ut og dementerte en melding fra amerikanske flysikkerhetsmyndigheter om at flyet var nær en katastrofe. Ifølge en melding på nettstedet til US national transportation safety board (NTSB) var den ene motoren i brann og den andre slått av da flyet landet forrige fredag, ifølge avisen The Guardian.

NTSB opplyste også at ventilatordekslene var blitt stående åpne.

(NTB)