Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Glemte å ta med tiltalte til drapssak

- Svært pinlig, vedgår statsadvokaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag skulle rettssaken etter drapet på 60 år gamle Asbjørn Hvidevold, det såkalte Halsnøy-drapet, starte klokka 10 i Sunnhordland tingrett på Stord.

Dommer Knut Gramstad måtte imidlertid utsette rettssaken med en time, fordi aktoratet hadde glemt å hente hovedtiltalte til retten.

- Dette er svært pinlig, sier statsadvokat Benedicte Hordnes til NRK.

18. oktober i fjor ble 60 år gamle Asbjørn Hvidevold drept i huset sitt i på Halsnøy i Hordaland. En 27-årig mann er sammen med en 20 år gammel antatt medhjelper tiltalt for selve drapet.

I tillegg er faren til 27-åringen tiltalt, fordi politiet mener det var han som betalte de to for å skade 60-åringen. Mannen har imidlertid nektet straffskyld fra han ble siktet.

Bakgrunnen for tragedien skal ha vært at Hvidevold for noen år siden ble samboer med en kvinne som tidligere hadde vært samboer med den tiltalte 62-åringen og stemor for sønnen. Kvinnen druknet, og far og sønn mente Hvidevold hadde noe med drukningen å gjøre.

I etterkant av drapet florerte ryktene i lokalsamfunnet og politiet så seg nødt til å gå ut med opplysninger om at det ikke var gjort noen mistenkelige funn i forbindelse med drukningen.

(NTB)

<B>SLÅTT I HJEL:</B> 60 år gamle Asbjørn Hvidevold ble drept i sitt eget hjem på Halsnøy.