Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Glemte å varsle pårørende om dødsfall

Familien fikk beskjed da de skulle på besøk på sykehuset to dager senere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Da familien til den 90 år gamle mannen kom for å besøke ham på Sykehuset Østfold i Fredrikstad kom de til et tomt og ryddet rom.

De ansatte kunne verken finne mannen eller huske hvor han var blitt av. Først etter et søk i dataregisteret fikk de besøkende beskjed om at mannen døde to dager tidligere, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

- Dette er uhørt og vitner om en grundig svikt i rutinene, sier mannens nevø til avisen.

Nevøen er sammen med moren sin de nærmeste pårørende til den avdøde, og var to dager i forveien blitt varslet om at tilstanden til 90-åringen hadde forverret seg.

Da de ringte avdelingen dagen etter fikk de ikke noe klart svar på hvordan det gikk med ham. Beskjeden om dødsfallet fikk de først da de møtte opp på sykehuset.

KUNNE IKKE HUSKE: Da de nærmeste kom på Sykehuset Østfold for å besøke den 90 år gamle mannen kunne ansatte verken finne han eller huske hva som var skjedd med han. Et søk i dataregisteret fortalte at han døde to dager i forveien. Foto: Scanpix
KUNNE IKKE HUSKE: Da de nærmeste kom på Sykehuset Østfold for å besøke den 90 år gamle mannen kunne ansatte verken finne han eller huske hva som var skjedd med han. Et søk i dataregisteret fortalte at han døde to dager i forveien. Foto: Scanpix Vis mer