Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Glemte blinklys - nesten drept

«Grete» glemte blinklyset da hun foretok en forbikjøring. Det var nok til at kvinnen i bilen bak presset Golfen hennes av veien før hun slo henne gul og blå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NORD-ODAL (Dagbladet): Nå er «Grete» sykmeldt med hjernerystelse, og har fått beskjed av legen om å holde seg fullstendig i ro den nærmeste uka. Dramaet skjedde på riksvei 24 i Nord-Odal mandag kveld. To biler som så dramaet, passerte forbi uten å stoppe.

-  Jeg kjørte hjem fra jobb med en venn i passasjersetet, og så i speilet at det lå en bil et stykke bak meg. Idet jeg kom ut av en sving, havnet jeg bak en bil med en eldre mann bak rattet, så jeg la meg ut for å kjøre forbi - uten å bruke blinklyset. Da oppdaget jeg at bilen bak var kommet helt opp i rumpa på meg, men da var det for seint å ombestemme seg, så jeg fullførte forbikjøringen, forteller «Grete», som heter noe annet, men er livredd for å bli oppsøkt av overfallskvinnen på ny.

Ble truet på livet

Etter forbikjøringen fortsatte «Grete» og hennes venn turen, men forsto raskt at kvinnen i bilen bak ikke var ferdig med saken.

-  Jeg kjørte i 70 km/t, og hun kom etter og la seg på sida av meg, så vi kjørte i bredden. Hun presset meg av veien, og da stoppet jeg.

-  Og der kom det ut ei tjukk dame med masse lyst hår og fregner, og hun var illsint, helt vill i blikket. «Du kunne ha drept unga mine, forstår du, ditt gamle fyllesvin!» skrek hun, og så kjente jeg det første slaget i ansiktet.

- Samtidig kom sønnen hennes på 11- 12 år løpende bort på passasjersida mi med et balltre i hendene, og han truet vennen min på livet hvis han så mye som rørte seg, forteller «Grete».

Kvinnen fortsatte å denge løs på «Grete», som satt hjelpeløs i førersetet sitt.

-  Hun la seg over bilen og slo løs på meg, og det eneste jeg tenkte på, var å beskytte hodet. «Treffer hun feil sted, er jeg død», var det eneste som sto i hodet mitt. Hun slo og slo, og jeg trodde aldri hun skulle bli ferdig.

OVERFALT: En fremmed kvinne slo løs på «Grete» etter at hun glemte å bruke blinklyset i en forbikjøring. «Grete» fikk blant annet hjernerystelse og sliter med kraftig hodepine, trøtthet og frysninger. Foto: Jon Terje H. Hansen
OVERFALT: En fremmed kvinne slo løs på «Grete» etter at hun glemte å bruke blinklyset i en forbikjøring. «Grete» fikk blant annet hjernerystelse og sliter med kraftig hodepine, trøtthet og frysninger. Foto: Jon Terje H. Hansen Vis mer

-  Jeg ville prøve å komme meg ut, men kom meg ikke løs, for hun lå over meg. «Ring politiet,» sa jeg, «ring politiet», og mer husker ikke jeg. Men vennen min fortalte at da ga hun seg, og de stakk av gårde.

Tør ikke kjøre bil

Grete kom seg hjem og fikk ringt politiet.

-  Jeg kjørte i 20 km/t resten av veien. Vi rakk bare å få med oss bokstavene i bilnummeret hennes.

-  Det var en stor feil av meg å ikke bruke blinklys, men man skal da ikke bli halvveis slått i hjel av den grunn! Hadde jeg vært smart, hadde jeg låst døra, men jeg trodde jo ikke at hun skulle begynne å delje løs på meg.

Politiet sendte umiddelbart ut melding til alle biler i området, men foreløpig er kvinnen ikke funnet.

-  Det er greit at man kan bli forbannet over at noen glemmer blinklyset, men det kan man vise ved å tute, vise fingeren eller litt kjeftbruk. Men denne dama kunne ha drept meg. Hun har ikke tort å sette seg bak rattet siden overfallet.

-  Jeg synes jeg ser henne overalt, og er livredd for å kjøre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!