Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Glemte Christopher (5) i bilen i 60 grader. Fire førskolelærere er siktet for drap

5-åringen ble glemt i åtte timer.

FUNNET ETTER ÅTTE TIMER: Christopher døde av heteslag etter at de ansatte i barnehagen glemte han i bilen. Den tragiske hendelsen vekker sterke reaksjoner i USA. Foto: CNN.
FUNNET ETTER ÅTTE TIMER: Christopher døde av heteslag etter at de ansatte i barnehagen glemte han i bilen. Den tragiske hendelsen vekker sterke reaksjoner i USA. Foto: CNN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fire barnehageansatte i den amerikanske delstaten Arkansas er siktet for drap etter at en fem år gammel fysisk utviklingshemmet gutt ble sittende igjen i en av barnehagens biler mandag, melder AP.

Gutten døde tirsdag som følge av et heteslag.

DØD: Christopher satt i vanen i over åtte timer. Han ble først funnet da barna skulle bli kjørt hjem fra barnehagen. Foto: CNN.
DØD: Christopher satt i vanen i over åtte timer. Han ble først funnet da barna skulle bli kjørt hjem fra barnehagen. Foto: CNN. Vis mer

Over 32 grader
Politisjef Joe Baker forteller Arkansas Democrat-Gazette fredag at politiet har fått arrestordre for fire kvinnelige ansatte ved barnehagen.

Christopher Gardner (5) ble gjenglemt i bilen i åtte timer.

Temperaturen utenfor skal ha oversteget 32 grader. Ifølge en politirapport skal det ha vært 60 grader inne i bilen.

Han ble ikke funnet før barna skulle kjøres hjem igjen.

Ifølge politisjef Baker var det en 42 år gammel kvinne som kjørte bilen. En annen kvinne (43) var med i bilen for barnas sikkerhet.

DØDSFELLE: I illustrasjonsvideoen «One Decision» fra 2013 ser man et eksempel på hva som kan skje om en mor etterlater barnet sitt i bilen en varm sommerdag. Video: RedCastle Productions Vis mer

En tredje ansatt i barnehagen, også hun en kvinne på 43 år, var «transportleder», og en fjerde kvinne (40) hadde ansvaret for at kjøretøyet var tomt og sikret.

Moren til Christopher, Ashley Smith, søker svar etter det tragiske dødsfallet.

- Hjertet mitt gjør vondt. Jeg kan ikke se barnet mitt igjen. Jeg går rundt med ett barn. Jeg hadde to. Sjelen min gjør vondt, sier hun til Fox13.

- Det tar bare to minutter å sjekke en bil
Smith mener at barnehagen må bli holdt ansvarlig og at den må stenges.

- Jeg hørte ikke fra dem. Jeg fikk ikke en unnskyldning eller noen ting. Jeg bare: Får jeg ikke en unnskyldning? Får jeg ikke et «hvorfor»?

Smith forteller at Christopher hadde vært i denne barnehagen siden han var ett år, på grunn av en hjertesykdom. Sønnen hennes ble satt i bilen rundt klokka 6.30, men de ansatte klarte ikke å følge opp prosedyren.

MOREN: - Hvorfor gjorde dere ikke bare deres del, spør Ashley Smith, moren til Christopher. Foto: CNN.
MOREN: - Hvorfor gjorde dere ikke bare deres del, spør Ashley Smith, moren til Christopher. Foto: CNN. Vis mer

Hele familien er knust over det tragiske dødsfallet. Smith påpeker at det ikke tar lange tiden å sjekke en bil.

- Det tar bare to minutter å sjekke en bil. Sønnen min ville ikke vært død. Han ville vært her og spurt etter kjeks, sa moren og la til:

- Hvorfor gjorde dere ikke bare deres del? Dere så at jeg satte sønnen min i vanen.

Gikk gjennom sikkerhetskontroll i mars
Etter den tragiske hendelsen snakket Fox13 med en mor som vil flytte barnet sitt til en annen barnehage.

KASTER ETTER PUSTEN: En video lastet opp på nettsiden LiveLeak viser øyeblikket politiet redder en døende hund ut av en glodvarm bil, mens eierne er inne på Ikea. OBS: Vi advarer mot sterke inntrykk. Vis mer

Kvinnen, som vil være anonym, forteller at hun var sjokkert når hun hørte at femåringen døde i barnehagen som hun sender sønnen sin flere ganger i uken.

- Min sønn skal ikke tilbake. Det skal han ikke, sier hun.

Sosialtjenesten i Arkansas har ansvaret for alle førskoleaktiviteter i staten, og har informert om at ulykken vil undersøkes.

Kommunikasjonssjef Amy Webb sier til Fox13 at barnehagen gikk gjennom sikkerhetskontroll i mars. Det hadde ikke vært noen mangler ved transport av barn.

- Det finnes en rekke sikkerhetstiltak for å hindre denne typen hendelser, sier Webb.

Hun informerer om at bilen skal være utstyrt med en alarm som må slås av manuelt - en sikkerhetsrutine som finnes for at man alltid skal gjennomføre en siste sjekk av kjøretøyet før man forlater det.

- Det vi må gjøre nå er å finne ut om noen av disse prosedyrene ikke blir fulgt, sier Webb.

Hele Norges coronakart