- Glemte de eldre

En av tre eldre er blitt mer ensomme under coronaepidemien. Jan Davidsen i Pensjonistforbundet og Frp-nestleder Sylvi Listhaug (Frp) sier de eldre er blitt glemt under coronakrisen.

SKRYTER: Pensjonistgeneral Jan Davidsen skryter av Frp-nestleder Sylvi Listhaug som sørget for 400 millioner til en egen eldrepakke. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SKRYTER: Pensjonistgeneral Jan Davidsen skryter av Frp-nestleder Sylvi Listhaug som sørget for 400 millioner til en egen eldrepakke. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette hadde ikke skjedd uten Sylvi. Jeg er veldig glad for at vi fikk støtte for forslaget vårt, sier pensjonistleder Jan Davidsen (70).

Den tidligere fagforeningskjempen ledet Norsk Kommuneforbund fra 1993–2003 og etterfølgeren Fagforbundet fram til 2013. Trygt plassert i arbeiderbevegelsen og sentralstyremedlem i Arbeiderpartiet, kommer skrytet av Sylvi Listhaug likevel fra hjertet.

Listhaug og Frp fikk gjennomslag for 400 millioner i en egen eldrepakke i revidert nasjonalbudsjett. De pengene er det et stort behov for, ifølge Davidsen.

- Eldre hardest rammet

- Dette er helt i tråd med det vi ba om. Corona har forverret situasjonen for dem som allerede slet med ensomhet, utenforskap og dårlig helse. Sylvi plukket opp forslaget og tok det med inn i forhandlingene med de andre partiene og fikk gjennomslag, skryter Davidsen.

De to «bestevennene» sitter på Internasjonalen med utsikt over Youngstorget og Listhaug er like blid som sola når hun hører skrytet fra pensjonistgeneralen.

Samtidig er det et stort alvor bak behovet for millionene til de eldre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer