Glemte grov incestsak

Politiet mente det var en av de verste overgrepssakene på lang tid. Men påtalemyndighetene glemte en klagefrist, og dermed ble det ikke noen rettssak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lillian anmeldte sin far for seksuelt misbruk fra hun var 4 til hun var 17. Riksadvokaten har nå henlagt saken fordi påtalemyndigheten ikke overholdt en tre måneders klagefrist, skriver Aftenposten.

Den endelige henleggelsen kom som et sjokk.

- Jeg føler henleggelsen som et nytt overgrep, sier Lillian til Aftenposten.

- Foreldet

I ryggen hadde hun klare erklæringer fra psykolog og psykiater, og en innstilling på tiltale fra politiet. Men statsadvokat Inger Wiig mente saken var foreldet, selv om to domstoler allerede hadde slått fast at dette ikke var tilfelle.

Senere har også riksadvokaten slått fast at saken ikke var foreldet.

Glemte saken

Lillian klaget på den feilaktige henleggelsen, men politiet glemte å sende saken videre. Først ettermiddagen før fristen gikk ut fikk riksadvokaten saken på sitt bord. Da var det for seint til å få gitt saken en forsvarlig vurdering, mente riksadvokaten.

- jeg har etterhvert innsett at det ikke blir noen straffesak. Men jeg håper for guds skyld at finnes ansvarlige politikere som, når de får høre min historie, vil forsøke å endre loven. Rettssikkerhet for ofrene kan ikke avhenge av slike tilfeldigheter, sier Lillian til Aftenposten.