Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Glemte hånda på brystet under nasjonalsangen

- Vås at jeg ikke er patriot, kontrer Barack Obama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) I helga hardnet ordkløveriet mellom Barack Obama og Hillary Clinton til i kampen om å bli Demokratenes presidentkandidat. Fru Clinton ville sende rivalen i skammekroken, etter at han hadde angrepet hennes helsepolitikk i brosjyrer.Men Barack Obama står overfor et større problem. Republikanske tunger vil ha det til at han og hans fru ikke er partiotiske nok. Blant annet blir Obama konfrontert med at han ved en anledning glemte å legge hånda på brystet mens han sang nasjonalsangen, melder CNN.

- Alltid noe vås

Etter et møte i Loraine i Ohio i går, tok Obama kraftig til motmæle, da en journalist konfronterte ham med beskyldningene om at han skal være upatriotisk.

- Å ikke legge hånda på brystet under nasjonalsangen er en handling som ville diskvalifisere rundt tre fjerdedeler av folk som noen sinne har vært på en fotball- eller baseballkamp, svarte Barack Obama.

Presidentkandidaten ble også konfrontert med at han ikke bærer en pin med det amerikanske flagget, og at han har hatt møter med tidligere medlemmer av Weather Underground, en radikal gruppe som var kritiske til Vietnamkrigen. Dessuten trekkes det fram at fru Obama er blitt sitert på at hun «ikke før nyling har følt seg stolt over USA».

- Det er alltid noe vås på gang i en valgkamp, ikke sant? Var det ikke dette, ville noe annet ha dukket opp. Måten jeg vil besvare dette på er med sannheten. Jeg takker dette landet for alt jeg er, sier Barack Obama.

Senatoren fra Illinois har måttet tåle rykteflom etter at han ble presidentkandidat. Han er blitt beskyldt for å være muslim, og at han sverget på koranen da han inntok senatorstolen. Unde tunger har også ment at han gikk på en radikal islamistisk skole da han levde i Indonesia som guttunge.

Nekter å svare

PATRIOT? Barack Obama blir beskyldt for å være upatriotisk av konservative krefter i USA. Foto: DAVID MAXWELL, EPA
PATRIOT? Barack Obama blir beskyldt for å være upatriotisk av konservative krefter i USA. Foto: DAVID MAXWELL, EPA Vis mer

- Dere vil sikkert huske at grunnen til at jeg fikk nasjonens oppmerksomhet var en tale hvor jeg snakket om min kjærlighet til dette landet, sier Obama.

Han og kona Michelle har gitt følgende forklaring på hennes utsagn om at hun ikke før nylig har følt seg stolt over USA:

- Hun ordla seg feil, helt enkelt. Det hun refererer til er at dette er første gang hun føler seg stolt over amerikansk politikk, sier Barack Obama.

Presidentkandidaten blåser av republikanernes kritikk av at han ikke bærer flaggpin, og sier republikanerne ikke har enerett på patriotisme.

Obama svarte derimot ikke på spørsmål om sin omgang med tidligere medlemmer i Weather Underground, som sto bak bombeangrep på Pentagon i 70-årene.

Sist uke avslørte New York Sun at senator Obama i 2001 tok i mot 200 dollar fra William Ayers, en av gruppas grunnleggere som ikke ble dømt for bombeangrepene, og som nå arbeider som professor på universitetet i Illinois.

En talsmann for Obama sier imidlertid til New York Sun at «Senator Obama fordømmer voldelige handlinger fra denne gruppa, på samme måte som han tar sterk avstand fra alle voldelige handlinger.»

Hillary Clinton har gjentatte ganger hevdet å være en sterkere kandidat enn Obama fordi hun «allerede har vist at hun kan stå i mot angrep fra konservative krefter.»

image: Glemte hånda på brystet under nasjonalsangen
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media