SKOLEN: Her skulle den 15 år gamle gutten gått av skolebussen. Foto: Google Street View
SKOLEN: Her skulle den 15 år gamle gutten gått av skolebussen. Foto: Google Street ViewVis mer

Glemte handikappet dansk 15-åring i skolebussen - funnet alene etter åtte timer

En 15 år gammel gutt fra Skjern i Danmark, må få psykologhjelp, etter at han ble glemt på skolebussen i åtte timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gutten, som ifølge dansk TV 2 har et utviklingsnivå som en femåring og i tillegg lider av epilepsi, ble regelrett glemt av sjåføren.

Marerittet begynte da 15-åringen ble hentet hjemme klokka 07.30 sist fredag.

Bussjåføren slapp av passasjerene, og sier han sjekket om det var noen igjen i bussen, før han satte kurs hjemover fordi han følte seg dårlig.

Da satt 15-åringen fortsatt i bussen, uten å si et ord.

Gutten hadde ikke kommet hjem fra skolen klokka 16. Foreldrene ble engstelige og begynte å ringe rundt for å høre om noen hadde sett ham. Kort tid seinere fikk de beskjed om at han var funnet - fortsatt sittende stille inne i skolebussen.

- Jeg synes det er vanskelig å forestille seg hva han har tenkt på, mens han satt der. Han er en stille og rolig gutt, og har bare sittet og ventet, sier 15-åringens mor til avisa JydskeVestkysten.

I går var foreldrene i møte med skolen, som avsto fra å slå alarm, da gutten ikke dukket opp som vanlig. Der fikk foreldrene gjennomgått hendelsesforløpet, og gikk gjennom rutiner, slik at noe liknende ikke skal skje igjen.

- Han var taus og alvorlig, da de fant ham. Han begynner å gråte når vi snakker om det, så vi har valgt å få hjelp av en psykolog, sier mora.