Glemte høyre-regelen

Engelskmann frontkolliderte i venstre side ved Bolkesjø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  To biler frontkolliderte på riksvei 37 ved Bolkesjø i morges. Ulykkesstedet ligger i Notodden kommune, like innenfor Telemarks fylkesgrense mot Buskerud.

Sjåføren i den ene bilen kjørte på venstre side av veien.

- Det var en engelsk sjåfør som må ha trodd at han fortsatt var i England, sier operasjonsleder Karl Jørgensen i Telemark politidistrikt til ta.no.

Det ble store materielle skader, men ingen av personene i de to bilene ble alvorlig skadd.

Fire venstre-land i Europa

I folkeopplysningens tegn til norske bilister på ferie eller helgetur i Europa:

Bare fire land i Europa har nå venstrekjøring - alle øyer uten broforbindelse:

Storbritannia, Irland, Malta og Kypros.

 SKUMMEL HØYRE-VENSTRE:  Et stort OBS til alle som skal kjøre bil på Falklandsøyene ved kysten av Argentina. Offisielt gikk Falklandsøyene over til høyrekjøring da Argentina i 1982 påberopte seg overtherredømmet over øygruppa på bekostning av Storbritannia. Men det bryr de innfødte seg ikke om, 25 år etter. Bildet til venstre er tatt i april 1982 da argentinske myndighetene malte piler i høyre kjørebane. Bildet til høyre tatt nøyaktig samme sted utenfor «hovedstaden» Port Stanley i mars i år. Pilen er borte, men bilene kjører på venstre side. Foto: Daniel Garcia, AFP/Scanpix.
SKUMMEL HØYRE-VENSTRE: Et stort OBS til alle som skal kjøre bil på Falklandsøyene ved kysten av Argentina. Offisielt gikk Falklandsøyene over til høyrekjøring da Argentina i 1982 påberopte seg overtherredømmet over øygruppa på bekostning av Storbritannia. Men det bryr de innfødte seg ikke om, 25 år etter. Bildet til venstre er tatt i april 1982 da argentinske myndighetene malte piler i høyre kjørebane. Bildet til høyre tatt nøyaktig samme sted utenfor «hovedstaden» Port Stanley i mars i år. Pilen er borte, men bilene kjører på venstre side. Foto: Daniel Garcia, AFP/Scanpix. Vis mer

Sverige gikk over til høyrekjøring i 1967.

En rekke land ellers i verden, mange med tilknytning til Storbritannia og det britiske samveldet, har fortsatt venstrekjøring: blant dem Australia, New Zealand, India og Sør-Afrika.

Her finner du oversikten i nettleksikonet wikipedia over alle land som har venstrekjøring pr. i dag.