Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Glemte igjen Stradivarius verdt 23 millioner på toget

Kvinnelig musiker opplevde trolig sitt livs mareritt.

VERDIFULL: Det fins ca. 550 Stradivariuser i verden. Denne er «bare» verdt ca. 2 millioner kroner. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB Scanpix
VERDIFULL: Det fins ca. 550 Stradivariuser i verden. Denne er «bare» verdt ca. 2 millioner kroner. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinnelig musiker opplevde trolig sitt livs mareritt i Tyskland torsdag, da hun glemte igjen Stradivarius-fiolinen sin på et tog i Saarbrücken.

Kvinnen hadde tatt toget fra Mannheim og glemte igjen fiolinen på bagasjehyllen da hun gikk av. Kort tid etter innså hun tabben, men fant ikke igjen vogna der hun hadde sittet.

Kvinnen slo straks alarm, noe som var høyst forståelig siden det dreide seg om en General Dupont Grumiaux Stradivarius fra 1727 med en anslått verdi på drøyt 23 millioner kroner.

Politiet var raskt på pletten, men fant heller ingen fiolin. Først da togselskapet kunne fortelle at vognen kvinnen hadde sittet i var hektet på et annet togsett, ble det dyrebare instrumentet funnet.

- Ett minutt før toget skulle gå, ble fiolinkassen funnet. Musikeren ble mer enn lettet, heter det i en uttalelse fra politiet.

Rundt 550 fioliner produsert av den italienske fiolinmakeren Antonio Stradivari skal fortsatt være i omløp, og en av dem ble i 2011 solgt for nesten 90 millioner kroner.

Mange av de verdifulle instrumentene har vært på avveie opp gjennom årene, og konsertmesteren i Milwaukee Symphony Orchestra i Wisconsin i USA opplevde i 2014 å bli fraranet sin av en mann med maskinpistol. Fiolinen kom imidlertid til rette igjen noen dager senere.

I 2012 ble det innlevert en Stradivarius-fiolin på et av jernbanens hittegodskontor i Sveits, etter at en kjent fiolinist hadde glemt den igjen på toget.

I 2008 glemte en annen fiolinist igjen sin Stradivarius, verdt over 35 millioner kroner, i baksetet på en taxi i New York. Sjåføren greide å spore ham opp igjen og den ulykkelige musikeren ble gjenforent med instrumentet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media