Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Glemte konvolutter med flere tusen kroner - nå spøker det før vinglass til jul for Elias og Maren

Politiet etterlyser glemsk julenisse i butikk i Arendal sist mandag.

HVEM EIER JULEPENGENE ?  Vaktleder Rune Valle på Arendal politistasjon venter på telefon fra uheldig julekunde hos KappAhl i Amfi Arena. Foto: Poliiet.
HVEM EIER JULEPENGENE ?  Vaktleder Rune Valle på Arendal politistasjon venter på telefon fra uheldig julekunde hos KappAhl i Amfi Arena. Foto: Poliiet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Arendal jobber med å løse en hastesak som ikke kan vente til over nyttår.

For da blir det ingen pakker under treet julaften fra farmor og farfar og heller ikke fra pappa. Og det er minst ti forventingsfulle som risikerer å bli skuffet.

- Og det må vi gjøre hva vi kan for å oppklare. Mysteriet er hvilken farmor, farfar og pappa som har mistet julegavepengene og handlelister, sier vaktleder Rune Valle ved Arendal politistasjon til Dagbladet.

På tross av at «alle» i Arendal og distriktet leser Agderposten, som publiserte etterlysningen allerede tirsdag ettermiddag, hadde ingen tatt kontakt med politiet onsdag ettermiddag.

Og på politistasjonen i byen sitter vaktlederen og fungerende julenisse Rune Valle klar til å levere ut pengene og handleliste.

- Det dreier seg om flere tusen kroner og handleliste til minst ti personer med fornavn. Navnene på de som er tiltenkt julegaver er så vanlige at de ikke gir oss noen spor. Og det kan jo være at det er noen fra et annet distrikt som skulle handle på gjennomreise i Arendal, sier Valle til Dagbladet.

Glemt på disken hos KappAhl

Den eller de som har glemt julegavepengene i kjøpesenteret Amfi Arena i Arendal sentrum mandag, må kunne dokumentere at de kjenner navn og innhold når de ringer.

Telefonnummeret er 38.13.60.00 - og spør etter vaktleder på Arendal politistasjon.

Det var midt på dagen tirsdag 20. desember at en av de ansatte i KappAhl-butikken i Amfi Arena ringte politiet.

Midt på dagen eller tidlig ettermiddag dagen før - mandag 19. - fant hun to gjenglemte konvolutter på disken.

Ingen spurte etter dem det første døgnet, og da ringte hun politiet før hjelp.

Elias og Maren

Vaktleder Rune Valle kan gi noen få spor i håp om at noen skjønner de uheldige kan være.

- Elias og Maren - vinglass står det på en av linjene på handlelista. De som måtte gjøre krav på pengene må kunne dokumentere at de kjenner flere av navnene.

- Vi kan heller ikke gå ut med nøyaktig beløp av samme årsak, men det ligger «et betydelig beløp» her og venter på sin rettmessige eier, sier vaktlederen.

Og han kan også røpe hva det er skrevet på konvoluttene: Julegaver farmor og farfar til barna på den ene og Pappa julegaver på den andre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!