Den andre verdenskrig

Glemte krigshelter: Var los for jøder og motstandsfolk på flukt

Fikk hånlatter i stedet for takk: Alf Pettersen hjalp dem som måtte flykte fra tyskerne og norsk nazipoliti.

ETTERPÅ: Gerd og Alf Pettersen fotografert i Oslo etter at de sommeren 1945 kom tilbake fra Stockholm. Her med sønnen Jon Elling.FOTO: FRA BOKA «CARL FREDRIKSENS TRANSPORT»
ETTERPÅ: Gerd og Alf Pettersen fotografert i Oslo etter at de sommeren 1945 kom tilbake fra Stockholm. Her med sønnen Jon Elling.FOTO: FRA BOKA «CARL FREDRIKSENS TRANSPORT» Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Carl Fredriksens Transport» (CFT) er de siste årene blitt et begrep, i takt med at historien om den lille gruppa med sine offervillige medlemmer omsider er blitt kjent.

For ni år siden ble det satt opp et minnesmerke ved svenskegrensa på et av stedene der de pleide å krysse. Minneparken ved Carl Berner i Oslo er også velkjent. Der lå gartneriet hvor de første jødene banket på døra.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer