Sykehustabbe i England:

Glemte «pinsett» i pasient: - Usedvanlig sjeldent

Da operasjonen var ferdig, manglet det en 15 centimeter lang metallklemme fra brettet med kirurgiske instrumenter.

ARTERIEKLEMME: En pinsett som ligner på denne ble glemt igjen i magen til en pasient under en operasjon. Illustrasjonsfoto: Shutterstock
ARTERIEKLEMME: En pinsett som ligner på denne ble glemt igjen i magen til en pasient under en operasjon. Illustrasjonsfoto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Hendelsen er omtalt av blant annet BBC og The Independent.

Ifølge BBC skal alle instrumenter telles og kontrolleres to ganger før pasienten lukkes. Det hele inngår i en slags «utloggings»-prosess på slutten av en operasjon for å bekrefte at alt er som det skal.

Likevel skjedde det som aldri skal skje 23. november ved Alexandra Hospital i den engelske byen Redditch i nordøstlige Worcestershire.

Funnet ved røntgen

Det var i forbindelse med en komplisert, 7 timer lang mageoperasjon 23. november at den såkalte «aldri-hendelsen» fant sted.

Det skulle nemlig vise seg at legen hadde glemt igjen et operasjonsinstrument inne i magen på pasienten. Ifølge BBC var det snakk om en arterieklemme som kan minne om en stor saks.

Pasienten var allerede blitt lukket da feilen ble oppdaget.

EKKELT: Den plastiske kirurgen Nicole Castellese har lagt ut denne videoen på Tiktok, den er sett av 4,7 millioner. Reporter: Marte Nyløkken Helseth/Dagbladet TV. Vis mer

Den 15 centimeter lange klemma måtte lokaliseres ved hjelp av røntgen mens pasienten fortsatt var under narkose.

Imidlertid lot det seg ikke gjøre å hente den ut samme dag. Dermed måtte pasienten tilbringe natta på sykehusets intensivavdeling, før det var tilbake på operasjonsbordet dagen etter.

Startet etterforskning

I en uttalelse til BBC, beklager administrerende direktør i Worcestershire Acute Hospitals NHS Trust, Matthew Hopkins, det som skjedde på det sterkeste.

- Det er klare og godt etablerte prosesser på plass for å beskytte pasienter mot denne typen hendelser, som er usedvanlig sjeldne.

Den britiske kirurgen Karan Rajan forklarer hva som skjer i tarmene dine når du fiser. Video: Karan Rajan via tiktok. Reporter: Andrea Viland Ask Vis mer

Hopkins forteller at de nå gjennomfører en etterforskning for å finne ut hva som skjedde. Pasienten og vedkommendes familie vil bli holdt informert underveis.

- Vi har beklaget uforbeholdent overfor pasienten og lovet å dele funnene av vår undersøkelse med dem når den er fullført, avslutter Hopkins.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer