FANT PUMPEHAGLE OG AMMUNISJON: Nå er mannen som glemte pizza i ovnen anmeldt for brudd på våpenloven. Foto: Fredrik Hove / Hove Media
FANT PUMPEHAGLE OG AMMUNISJON: Nå er mannen som glemte pizza i ovnen anmeldt for brudd på våpenloven. Foto: Fredrik Hove / Hove MediaVis mer

Glemte pizza i ovnen. Det kan bli dyrt etter at politiet fant dette

Anmeldt for brudd på våpenloven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 20-åra ble i dag tidlig anmeldt av Oslo-politiet for brudd på våpenloven.

Det skjedde etter at nødetatene rykket ut til melding om røyk fra en leilighet på Bislett i Oslo. Brannvesenet hentet ut en mann i 20-åra fra leiligheten, og politiet fikk seg en overraskelse da de tok seg inn i lieligheten.

- Vi fikk melding om mulig brann og røyk i en leiligheten. Mannen hadde glemt en pizza i ovnen, sier operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Politiet fant også en pumpehagle og ammunisjon i leiligheten, og tok beslag i våpenet.

- Mannnen er anmeldt for brudd på våpenloven. Hvorvidt han hadde lisens eller ikke er noe som må undersøkes, sier Ullsand.

Ullsand kjenner ikke til detaljene i saken, og sier han ikke vet om våpenet var forsvarlig låst inn.

Politiet fikk melding om brannen 08.25 i ettermiddag, og var på stedet omkring fem minutter senere. Ullsand kjenner ikke til om det var mannen selv eller naboer som ringte inn brannen.

Å ha våpen uten våpenkort - tillatelse fra politiet - kan gi både fengselsstraff eller bot på 10 000 kroner.

Mannen ble utsatt for noe røyk og sjekket av ambulanse på stedet.

Nabovarsel
Det var naboer som varslet brannvesenet etter at alarmen hadde i flere minutter i alle de 24 leilighetene og fellesarealene i Bergsliens gate 11.

- Det positive med situasjonen var at brannsvarslingsanlegget her virker utmerket. Selv ble jeg vekket av alarmen. Det må ha vært bortimot umulig ikke å våkne for folk her som har vært ved bevissthet, sier en av beboerne i bygården til Dagbladet.