Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Glemte» sentralt vitne

Bistandsadvokat Gunnar Solbraa krever nå at omstendighetene rundt Arve Beheim Karlsens dødsfall etterforskes på nytt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om et vitne satt inne med potensielt viktige opplysninger om omstendighetene rundt Arve Beheim Karlsens dødsfall, ble observasjonene aldri lagt vekt på av politiet. Vitnet bor ved gangbrua der Arve Beheim Karlsen sist ble sett natt til lørdag den 24. april 1999. Dagen etter at Beheim Karlsen forsvant, la naboen merke til en person som rotet rundt i vannkanten under brua.

Dette fortalte han til politiet, men de viste ingen interesse for informasjonen.

- Da personen under brua ble oppmerksom på vitnet, gjemte han seg, før han forsvant, forteller bistandsadvokat for de etterlatte, Gunnar Solbraa.

Under hovedforhandlingene i vår, to år etter dødsfallet, oppsøkte vitnet Solbraa på eget initiativ.

- Han kom bort til meg under en pause i hovedforhandlingene, og sa at en av de tiltalte i saken var den personen han hadde sett under brua, sier Solbraa.

På tross av dette ble vitnet aldri vist bilder av den tiltalte, og den tiltalte ble ikke spurt om han hadde alibi for dette tidspunktet.

Advokat Solbraa har nå sendt et brev til Riksadvokaten, der han ber om ny drapsetterforskning av Arve Beheim Karlsens død.

- Dette framstår som en klar tabbe i etterforskningen, sier Solbraa.

Hele Norges coronakart