Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Glen Børge (28) tilkjent to millioner for å ha blitt mobbet skolen

Ulstein kommune dømt i Sunnmøre tingrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sunnmøre tingrett har dømt Ulstein kommune til å betale nærmere to millioner kroner til Glen Børge Løset Flø (28), som har fått rettens medhold i at kommunen er ansvarlig for at langvarig mobbing gjennom grunnskolen.

Retten mener det er sannsynlig at Flø ville klart videregående skole dersom en tenker seg at han ikke var påført langvarig og traumatiserende mobbing, står det i dommen, ifølge Sunnmørsposten.

- Den enkelte elev skal ha et skolemiljø der han beskyttes mot alvorlig og langvarig mobbing fra medelever. Rettslig sett er det vanskelig å se at kommunen har oppfylt det Flø og hans foresatte «med rimelighet» kunne forvente av skolen, heter det i dommen.

Spytting, steinkasting, slag

28-åringen, som nå er halvt uføretrygdet, har tidligere stått fram med sin historie i Sunnmørsposten (krever pålogging) om å ha blitt kastet stein på, dyttet, spyttet og slått uten at skolen fikk stoppet trakasseringen.

Advokatfullmektig Lars-Henrik Windhaug, som har ført søksmålet for 28-åringen, sier til Sunnmørsposten at hans klient har vunnet fram på alle punkter i tingretten.

Advokat Øyvind Renslo representerer Ulstein kommune. Han vil ikke gi noen vurdering av anke eller ikke før dommen er gjennomgått grundig.

Ulstein kommune må betale 1,66 millioner i personlig erstatning i tilegg til nærmere 300 000 kroner som erstatning for økonomisk tap.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!