Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Glen Børge (28) vant skole­mobbe­sak: - Hvis kommunen anker, skjønner de ikke hva skolen har gjort galt

Ble tilkjent to millioner i tingretten. Nå er han student ved Universitetet i Bergen.

FIKK MEDHOLD PÅ ALLE PUNKTER: Glen Børge Løset Flø saksøkte Ulstein kommune for at grunnskolen hans ikke fikk stoppet mobbing. Nå går det bedre. Foto: Privat.
FIKK MEDHOLD PÅ ALLE PUNKTER: Glen Børge Løset Flø saksøkte Ulstein kommune for at grunnskolen hans ikke fikk stoppet mobbing. Nå går det bedre. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Først sju år etter normaltid greide Glen Børge Løset Flø å fullføre videregående skole.

Nå har 28-åringen fått fullt medhold i Sunnmøre tingrett for at hans gamle grunnskole og dermed i ytterste ledd Ulstein kommune er ansvarlig for langvarig mobbing gjennom de første skoleårene.

Kommunen må betale to millioner i erstatning pluss saksomkostninger dersom dommen i tingretten blir stående.

- Fantastiske foreldre

- Jeg er lettet, det er den første umiddelbare reaksjonen. Og så er jeg heldig som har foreldre som har fulgt meg opp fantastisk alle disse årene. Og så er jeg velsignet med en god hukommelse som har hjulpet til å dokumentere det som skjedde, sier Glen Børge Løset Flø til Dagbladet fra hjembyen Bergen.

Der har han nå ett år igjen av treårig bachelorstudie i administrasjonsfag og organisasjonsvitenskap ved Universitetet

Det er sannsynlig at Flø ville klart videregående skole dersom en tenker seg at han ikke var påført langvarig og traumatiserende mobbing, står det i dommen som kom onsdag, og først ble omtalt i Sunnmørsposten.

STUDENT I BERGEN: Glenn Børge jobber for å ta bachelorgrad i administrasjonsfag  og organisasjonsvitenskap neste år. Foto: Privat.
STUDENT I BERGEN: Glenn Børge jobber for å ta bachelorgrad i administrasjonsfag  og organisasjonsvitenskap neste år. Foto: Privat. Vis mer

Steinkasting, spytting, slag

28-åringen har tidligere stått fram med sin historie i Sunnmørsposten (krever pålogging) om å ha blitt kastet stein på, dyttet, spyttet og slått uten at skolen fikk stoppet trakasseringen.

Ialt 16 vitner forklarte seg i tingretten, blant dem klassestyrer, rektor og to av mobberne på Glen Børges grunnskole i Ulsteinvik.

- Det er veldig godt dokumentert hva som har skjedd disse årene. Klassestyrers rapporter underveis om plagingen og rektors flere innkallinger på sitt kontor til de som mobbet, ble bekreftet av dem selv i retten. De hadde en annen oppfatning enn retten om de hadde gjort en god nok jobb eller ikke med problemet, sier advokatfullmektig Lars-Henrik Windhaug i Lund og Co Advokatfirma i Oslo til Dagbladet.

Han har først søksmålet for 28-åringen.

Ny skole

- Slik saker behandles i retten i prinsippet som erstatningssaker hvor det rettslige grunnlaget er skadeserstatningsloven § 2-1. Etter den bestemmelsen kan arbeidsgiver etter omstendighetene bli erstatningsansvarlig for skader som arbeidstakerne forvolder i arbeidstiden. Derfor det arbeidsgiver, og dette tilfellet Ulstein kommune, og ikke de enkelte skolelederne som blir stilt til ansvar, sier Windhaug.

Glen Børge Løset Flø forteller at han blant annet prøvde seg i arbeidslivet og gikk på folkehøgskole da han ikke greide å følge ordinære videregående skole.

- Disse erfaringene pluss at jeg begynte på nytt på Krokeide videregående skole i Bergen i 2011, gjorde at det gikk bedre. På denne skolen var det lærere som hadde erfaring med problemer som mine, skryter den nåværende studenten.

- Anke ? Da skjønner de ikke

På spørsmål om alle problemene fra grunnskoletiden nå er overvunnet, svarer han:

- Jeg sliter fortsatt med sosial angst, og det blir vel ingen toppkarakterer på studiet nå. Men jeg kommer i mål. Forresten har jeg studert psykologi innimellom, og der har det blitt bedre karakterer.

- Har du gjort deg noen tanker om at du må gjennom alt i en ny rettsrunde dersom kommunen anker ?

- Hvis de anker, har de ikke skjønt hva de og skolen har gjort feil. Jeg har fortsatt god hukommelse og god støtte, så det får eventuelt komme, sier 28-åringen, som spesielt har bitt seg merke i at vitneutsagnet i Sunnmøre tingrett vippet over i hans favør.

Ulstein kommunes advokat Øyvind Renslo sier til Sunnmørsposten at han ikke vil gi noen vurdering av ankespørsmålet før dommen er gjennomgått grundig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!