ALS:

Glenn (44) trosser dødssykdommen:
- Jakter lyspunkter

Trebarnsfaren tok et valg da han fikk den vonde beskjeden.

MOTIVASJON: Etter at Glenn Råna ble ALS-syk bestemte han seg for ikke å grave seg ned, men kjempe i mot sykdommen. Turen han hadde opp Galdhøpiggen håper han kan være en inpirasjon til andre. Reporter: Sondre Andreas Wedøe Nodland / Video: Kristian Ridder-Nielsen / Redigering: Christian Fjermeros / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL (Dagbladet): Glenn Råna (44) fra Arendal fikk diagnosen amyotrofisk lateralsklerose, som også omtales som ALS, for litt over tre måneder siden.

Da han satt alene på legekontoret, like etter å ha fått vite at han mest sannsynlig vil dø i løpet av noen få år, tenkte han først på hva dette betydde for familien. For kona og de tre barna.

- Det var et sjokk. Den første reaksjonen er at det er slutt. Man går i kjelleren, det er ikke mer å leve for, og ser for seg alle de tragiske scenarioene. Men det jeg tenkte mest på var barna og familien min.

- De to små barna og hun store. Alt jeg kommer til å gå glipp av, som konfirmasjoner, bryllup, kjærester, skole. Alle disse tingene, sier Glenn Råna til Dagbladet.

Men midt i fortvilelsen tok Glenn et valg. Et valg om å jakte lyspunkter.

Besteg Galdhøpiggen

Han forteller at han ikke ønsker å leve sine siste år med destruktive og negative tanker. Han tok beslutningen kort tid etter at legene hadde gitt ham den forferdelige beskjeden.

- Jeg prøvde å finne positive ting oppe i dette. For min del, så jeg fikk i hvert fall tid sammenliknet med andre som forsvinner med en gang i en bilulykke, for eksempel. Det er en surrealistisk tanke, men jeg har i alle fall tid. Selv om jeg får kortere tid enn andre. Jeg begynte å bruke tankekraft på den måten da, for å finne lyspunkter i en ellers bekmørk situasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer