Glenn vil ha gamlehjem i rommet

HOUSTON (NTB-AFP): Den amerikanske astronaut-veteranen John Glenn (77) foreslår nå at det måtte bygges et gamlehjem i rommet for slike som ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var under en samtale med Scott Carpenter (73), hans gamle kollega fra Mercury-romprogrammet i 1960, at Glenn spøkefullt foreslo et gamlehjem i rommet.

- Her fins ikke slikt som lårhalsbrudd. Og har du søvnproblemer så spiller ikke det så stor rolle, for en ny natt kommer 45 minutter senere, sa Glenn, med henvisning til at det tar romferja «Discovery» 95 minutter å sirkle rundt jorda.

Carpenter og USAs visepresident Al Gore snakket i går med Glenn fra USAs nasjonale luft og romfartsmuseum i Washington, der blant annet «Friendship 7», romkapselen Glenn sirklet rundt jorda med i 1962, er utstilt.

Også Annie Glenn hadde i går en prat med ektemannen, og bemerket at han så ut til å være i sitt ess langt der ute i verdensrommet.

- Han er som et barn, han ser ut som en ung mann, sa hun, og la til at hun var mye reddere for ham under den forrige romferden for 36 år siden.