Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Glenns skitur hjem fra byen har gått verden rundt

Møt skiløperen som ble avskiltet av politiet.

INGEN STILSTUDIE: Glenn Tonbys skitur på vei hjem fra byen i Kongsberg forrige helg er blitt en snakkis. Han innrømmer selv at teknikken ikke var helt på topp etter en fuktig kveld. Foto: Privat
INGEN STILSTUDIE: Glenn Tonbys skitur på vei hjem fra byen i Kongsberg forrige helg er blitt en snakkis. Han innrømmer selv at teknikken ikke var helt på topp etter en fuktig kveld. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kongsbergknekken var den dominerende skihoppstilen fra 1920-tallet og drøyt 30 år framover, men er det én mann som har satt den stolte skibyen mer på kartet enn andre den siste uka, er det Glenn Tonby (32).

Men det var verken for grasiøse hopp eller stilfull diagonalgang Tonby er blitt en langrennssnakkis.

Det var nemlig han som forrige helg spente på seg skia på vei hjem fra byen, skriver lokalavisa Laagendalsposten i dag.

Du husker kanskje hvordan det gikk?

Ble kjørt hjem

Entusiastisk benyttet han av seg nysnøen hjem etter en bytur forrige lørdag. Men teknikken sviktet og politiet måtte tre støttende til.

- Patruljen måtte ta hånd om en svært beruset mann på ski i Kongsberg sentrum. Klarte verken å gå klassisk eller skøyte, skrev politiet på Twitter lørdag kveld forrige helg.

- Kan du bekrefte politiets versjon?

- Ja, det stemmer på en prikk. Det var heldigvis ikke mer dramatisk enn at jeg tok av meg skia og ble kjørt hjem, ser Tonby til Dagbladet.

Tidligere på dagen hadde han og kameratene vært på skitur i kongsbergfjella. Først var det en lang skitur inn til de tradisjonsrike Knutehytta, før det bar ned mot sentrum der de tok seg noen fortjente etterskipils.

- Husker lite av turen

Deretter bestemte Tonby og et par andre å trekke ned i byen og mer festligheter, og Glenn var ikke ferdig med å gå på ski for dagen.

Selv om veien hjem fra sentrum bare er på noen hundre meter, kom han ikke fryktelig langt. Flere vitner, som så mannens forsøk på å ta seg fram, varslet politiet.

Mannen var ikke til fare for andre enn seg selv, og han gikk faktisk på fortauet. Likevel besluttet politiet at teknikken ikke var god nok.

- Jeg husker faktisk veldig lite av den turen. Hjemturen var ikke så lang, men den var verst. Politiet hadde humor med det sjøl. De er noen fine folk, sier Tonby, som selv jobber som brannmann.

- Helt ellevilt

Det virker også som om verden hadde det gøy med kongsbergmannens skitur.

I tillegg til omtale i nesten samtlige norske riksmedier, ble den også tema på sosiale medier som Reddit. Også statlige russiske Sputnik og australske Yahoo har plukket den opp. Også enkelte amerikanske nettsteder har omtalt saken, skriver Laagendalsposten.

- Det har tatt helt av for en liten skitur. Jeg har sett lenker fra USA og Australia. Det er helt ellevilt, sier han.

- Snakker vi nye kongsbergknekken?

- Jeg vet ikke om denne slår helt an stilmessig, innrømmer Tonby.

- Jeg er ganske så mye bedre på ski edru, selv om det ikke er helt Northug og Klæbo.

- Klar for langrenn i OL?

- Ja, det var jo forberedelse dette. Så spørs det om de norske utøverne får like mye oppmerksomhet, sier han lattermildt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!