Glenns skitur hjem fra byen har gått verden rundt

Møt skiløperen som ble avskiltet av politiet.

INGEN STILSTUDIE: Glenn Tonbys skitur på vei hjem fra byen i Kongsberg forrige helg er blitt en snakkis. Han innrømmer selv at teknikken ikke var helt på topp etter en fuktig kveld. Foto: Privat
INGEN STILSTUDIE: Glenn Tonbys skitur på vei hjem fra byen i Kongsberg forrige helg er blitt en snakkis. Han innrømmer selv at teknikken ikke var helt på topp etter en fuktig kveld. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kongsbergknekken var den dominerende skihoppstilen fra 1920-tallet og drøyt 30 år framover, men er det én mann som har satt den stolte skibyen mer på kartet enn andre den siste uka, er det Glenn Tonby (32).

Men det var verken for grasiøse hopp eller stilfull diagonalgang Tonby er blitt en langrennssnakkis.

Det var nemlig han som forrige helg spente på seg skia på vei hjem fra byen, skriver lokalavisa Laagendalsposten i dag.

Du husker kanskje hvordan det gikk?

Ble kjørt hjem

Entusiastisk benyttet han av seg nysnøen hjem etter en bytur forrige lørdag. Men teknikken sviktet og politiet måtte tre støttende til.

- Patruljen måtte ta hånd om en svært beruset mann på ski i Kongsberg sentrum. Klarte verken å gå klassisk eller skøyte, skrev politiet på Twitter lørdag kveld forrige helg.

- Kan du bekrefte politiets versjon?

- Ja, det stemmer på en prikk. Det var heldigvis ikke mer dramatisk enn at jeg tok av meg skia og ble kjørt hjem, ser Tonby til Dagbladet.

Tidligere på dagen hadde han og kameratene vært på skitur i kongsbergfjella. Først var det en lang skitur inn til de tradisjonsrike Knutehytta, før det bar ned mot sentrum der de tok seg noen fortjente etterskipils.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer