Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Glideflukt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Markedet krever visstnok at SAS' hovedbase for teknisk vedlikehold flyttes fra Gardermoen til Arlanda. Det kan i verste fall bety at mellom 450 og 600 årsverk forsvinner fra Norge. Dette vil være en ny spiker i kista for SAS slik det var tenkt og har vært. SAS er ikke en hvilken som helst bedrift, den er en politisk konstruksjon. Den kan derfor ikke uten videre utelukkende følge markedets lover.
  • Dette har visst endelig også gått opp for næringsminister Ansgar Gabrielsen, som torsdag, da saken ble kjent for alvor, hadde en glideflukt i mediene i sitt syn på hvordan saken bør takles. Den var et flyselskap verdig. Gabrielsens ryggmarg sier at arbeidsplassene bør være der de koster minst, men han oppdaget etter hvert at det også foreligger en eieravtale mellom de tre skandinaviske landene som blant annet bestemmer hvordan aktivitetsbalansen mellom landene skal være. Vi håper at hovedstyret i SAS er like pålest på eieravtalen som Gabrielsen når det mandag skal ta stilling til en eventuell flytting. Noe skal Norge også ha igjen av SAS-samarbeidet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media