Glidemiddel-trøbbel etter russefest

En idrettshall i Nordland klarer ikke å vaske bort glidemiddelet på gulvet etter at det ble delt ut kondomer på en russefest.

SKAPTE TRØBBEL: Et lokalt håndballag måtte avlyse en hjemmekamp, etter at gulvet var for glatt til å spilles på. Video: Privat. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et lokalt håndballag måtte avlyse en hjemmekamp mandag, ettersom gulvet var for glatt for å spilles på. Årsaken er russ som hadde moret seg med glidemiddel og kondomer.

Det er Hadselhallen i Stokmarknes i Nordland som har det velsmurte gulvet.

En småflau russesjef forteller til Dagbladet at de hadde hatt en blikjent-fest siste helgen i september. Før festen hadde de bestilt i overkant mange kondomer - og delt dem ut ved inngangen på festen.

- Vi hadde prøvd å bestille 17 000 kondomer. Det var i hvert fall det prevensjonssjefene prøvde på, men de fikk ikke det godkjent, så det var litt mindre enn det, sier russesjef Martine Johansen.

Fikk vaskegebyr

Selve festen var friksjonsfri. Rundt 300 feststemte, framtidig russ fra hele Vesterålen møtte opp i hallen. Det var både dj, glow sticks og god stemning.

Ingen hadde tenkt på konsekvensene av å dele ut kondomene eller merket noe til det glatte gulvet under festen, forteller russesjefen.

RUSSESJEF: Martine Johansen fra Stokmarknes, sier at de ikke tenkte på at konsekvensene da de delte ut kondomene. Foto: privat
RUSSESJEF: Martine Johansen fra Stokmarknes, sier at de ikke tenkte på at konsekvensene da de delte ut kondomene. Foto: privat Vis mer

- Men folk har sikkert blåst opp kondomer og så har det kommet glidemiddel på gulvet, sier Johansen.

De hadde heller ikke merket noe da de ryddet og vasket dagen etter.

Det var ikke før de fikk en melding fra Hadselhallen om det glatte gulvet at de ble gjort oppmerksomme på det. De ble også bedt om å betale et vaskegebyr på 1500 kroner.

- Jeg må ærlig innrømme at jeg ble flau i ettertid og det tror jeg mine medruss også ble. Jeg har i hvert fall gitt klar beskjed om at det ikke skal deles ut kondomer eller glidemiddel neste gang, sier Johansen og legger til at de har lært av hendelsen.

- Man er bare en ung en gang og det er jo sånne ting som kan skje. Tanken var god, sier hun og humrer litt.

- Bambi på isen

Treneren for jenter 14-laget, Line Pedersen, som har avlyst mandagens kamp, sier at det er som å være «bambi på isen» i Hadselhallen nå.

- Det er dommerne som har satt ned foten da det er for farlig å spille kamp med så glatt gulv, sier Pedersen og fortsetter:

- I dag var det treningskamp mellom guttene, og de for og sklei rundt.

Pedersen sier hun har foreslått overfor Hadselhallen at de skal bruke intimvask.

- Da går det kanskje bort, sier Pedersen spøkefullt.

Daglig leder for Hadselhallen, Erlend Robertsen, sier til Dagbladet at de har vasket gulvet «utallige» ganger.

- Vi håper det går bort etter hvert, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer