Corona

- Glimrende smittekilde

I Nittedal er flere skoler stengt - men Varingskollen Alpinsenter åpent. - Tettere enn på T-banen i rushtida, mener Rødt Nittedal om heiskøen. Det avviser Varingskollen - og ordføreren sier det ikke er grunnlag for å stenge.

KRITISK: Kommunestyrerepresentant Atle Skift i Rødt Nittedal mener Varingskollen Alpinsenter burde stenges midlertidig etter utbruddet i Hakadal. Foto: Bjørn Langsem
KRITISK: Kommunestyrerepresentant Atle Skift i Rødt Nittedal mener Varingskollen Alpinsenter burde stenges midlertidig etter utbruddet i Hakadal. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Nittedal er det denne uka innført strenge tiltak i forbindelse med et utbrudd av coronaviruset i Hakadal.

Torsdag var det påvist 41 smittetilfeller som knyttes til utbruddet. To prøver er bekreftet som den britiske mutasjonen, men etter innspill fra FHI går kommunen ut ifra at det kan gjelde samtlige tilfeller knyttet til utbruddet.

Tre skoler har gått over til digital undervisning i uke seks. Andre har gått over til rødt nivå, og innendørstrening for barn og unge hvor det ikke er mulig å holde to meters avstand anbefales avlyst.

Kommunens innbyggere anbefales å begrense sosial kontakt så mye som mulig. I tillegg anbefales alle som har deltatt i aktiviteter i Hakadal til og med forrige helg å teste seg - enten de har symptomer eller ei.

- Glimrende smittekilde

I Hakadal ligger Varingskollen Alpinsenter. Det holder åpent - med flere nye tiltak.

Det får kommunestyrerepresentant Atle Skift (Rødt) til å reagere.

- Jeg kan ikke skjønne annet enn at det er en glimrende smittekilde å stå i heiskø så tett som folk gjør, sier han til Dagbladet.

Han etterlyser en begrunnelse for avgjørelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer