Glimt av det umulige

Trond Olsen (21) prøver gjerne på det umulige, og da Bodø/Glimt trengte poengene mer enn noen gang, ble det umulige mulig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): Belønningen ble årets drømmetreff i Tippeligaen. Skuddet traff stanga oppe i vinkelen på vei inn i nettet.

Slik opplevde Olsen det selv:

-  Jeg fikk ballen inne på Aalesunds halvdel, vendte opp og satte fart framover. «Nå skyter jeg,» var tanken som gikk gjennom hodet. Det var et sinnssykt bra treff. Det var sikkert noen jeg kunne ha spilt ballen til, men der og da fikk jeg et øyeblikks lyst til å skyte. Heldigvis gjorde jeg det, gliser 21-åringen.

Olsen sier han har planer om å skyte Bodø/Glimt til ny kontrakt før han forlater klubben etter sesongen til fordel for Lillestrøm.

Ikke store forskjellen

-  Jeg skal gjøre mitt. Avgjørelsen om å forlate Glimt er tatt. Lite spilletid i Bodø/Glimt var en medvirkende årsak til at jeg valgte å ta steget til Lillestrøm. Dessuten passer det godt å flytte når samboeren min skal begynne å studere i Oslo, sier Olsen.

Olsen har rundt 40 kamper på aldersbestemte landslag. Han kjenner mange av de spillerne han skal i aksjon med på LSK neste sesong.

-  Lillestrøm har noe på gang. Det var det sportslige som til slutt ble avgjørende for at jeg velger å forlate Glimt. Økonomisk var det ikke store forskjellen mellom klubbene, sier han.

Sportslig leder Tor Ove Falch i Bodø/Glimt sier at klubben ikke angrer på noe i forhold til at de nå mister sin mest talentfulle spiller.

Berger plassen

-  Han forlater oss som Bosman-spiller. Olsen har tatt en avgjørelse vi bare må akseptere, sier lederen.

Glimt-trener Ola Haldorsen tror Bodø/Glimt berger plassen i Tippeligaen.

-  Nå har vi kommet ut av vår antatt verste bortekamp med poeng. Vi ble som ventet hardt presset i 2. omgang, men gjorde jobben vår. Nå er det bare å glede seg til Molde kommer til Bodø i neste serierunde, sier Haldorsen.

Bare ball

Et kunstverk av et frispark signert brasilianeren Bechara Oliveira sørget for at AaFK fortsatt har et håp om å berge plassen i Tippeligaen.

Brassen scoret på sitt første spark på ballen og han ble satt inn da AaFK fikk frispark - for å score slik han har gjort på treningene siden han kom til Ålesund.

-  Dette føyer seg inn i rekken av kamper hvor vi tar få poeng mot de antatt svakeste lagene. Vi håper vi kan ta noen seirer mot de beste lagene igjen, sier AaFK-trener Ivar Morten Normark.

Lasse Olsen misbrukte straffespark for første gang på stillingen 0-1.

-  Jeg ombestemte meg om hvilket hjørne jeg skulle skyte i, mens jeg løp mot ballen. Det så ut som om keeperen skulle gå i det hjørnet jeg hadde tenkt å skyte. Dermed ble det bare ball av en stor målsjanse, sier Olsen etter straffemissen.