Glitter og stas i homoparade på Karl Johan

Med et vell av flotte kostymer og overstrødd med glitrende paljetter, markerte homofile, lesbiske og transvestitter seg i homoparaden som gikk gjennom Oslo lørdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pam og Ela hadde tettsittende, røde skinnklær og lyse parykker i Baywatch-look. Med hæler av det syltynne og superhøye slaget nærmet de seg tometersmerket. De lettkledte skjønnhetene ble bevoktet av Stein Erik Hagen (35), for anledningen «Gay Watch Police».

- Utgangspunktet for paraden er å vise mangfoldet i samfunnet. Det er viktig å vise seg i byen. De fleste vil ikke synes at de er homofile i privatlivet, men denne ene dagen i året er det viktig å stå fram, selv om mange ikke gjør det, av hensyn til familien, sier Hagen til NTB.

Blant fruktfat-kostymer, stiletthæler og hudtrange kjoler var det også plass til homofile kampsaker. En av parolene i paraden var «En av fire unge lesbiske og homofile har prøvd å ta sitt eget liv. Gjør noe, Valgerd!».

Den amerikanske lesbiske offiseren Margrethe Cammermeyer og hennes venninne Diane hadde tatt turen over Atlanteren for å feire homodager i Oslo.

- Dette er en stor opplevelse Det er hyggelig å bli invitert hit til Oslo, og det er flott å få være med på denne festen, sier Cammermeyer, som blant annet fikk æren av å dele ut homodagenes ærespris.

(NTB)