Global Money Games legges ned

Kjendisspillet - og børsballongen - Global Money Games har sprukket. Den skal nå selges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dette ble bestemt på Global Money Games' generalforsamling i dag etter at styret ikke fikk 5 millioner kroner i ny kapital før generalforsamlingen i formiddag.

- Vi kan ikke drive videre uten frisk kapital, kommenterte selskapets styreformann Pål Atle Skjervengen i dag. Han mener at alle de involverte parter undervurderte behovet for kapital i selskapet.

Dermed er det kroken på døra for en av 90-årenes mest omtalte aksjebobler. I et brev styret har sendt til aksjonærene heter det at selskapets egenkapital vil gå tapt i slutten av juni dersom det ikke kommer inn tilstrekkelig kapital før generalforsamlingen.

Det Internett-baserte spilleselskapet gikk 28,5 millioner kroner i underskudd i fjor, og har totalt gått 40 millioner kroner i tap.

Kjendisen Dan Børge Akerø var en av gründerne i Global Money Games. Han solgte aksjene sine mens kursen var på topp, og kritiseres nå for dette av flere - blant annet fra opphavsmann til børsspillet, Magne Eger Dahl.

- I dag kan Akerøs aksjesalg se litt merkelig ut, men den gangen var situasjonen en helt annen, forteller Skjervengen til NRK Dagsrevyen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer