Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Global Money Games legges ned

Kjendisspillet - og børsballongen - Global Money Games har sprukket. Den skal nå selges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette ble bestemt på Global Money Games' generalforsamling i dag etter at styret ikke fikk 5 millioner kroner i ny kapital før generalforsamlingen i formiddag.

- Vi kan ikke drive videre uten frisk kapital, kommenterte selskapets styreformann Pål Atle Skjervengen i dag. Han mener at alle de involverte parter undervurderte behovet for kapital i selskapet.

Dermed er det kroken på døra for en av 90-årenes mest omtalte aksjebobler. I et brev styret har sendt til aksjonærene heter det at selskapets egenkapital vil gå tapt i slutten av juni dersom det ikke kommer inn tilstrekkelig kapital før generalforsamlingen.

Det Internett-baserte spilleselskapet gikk 28,5 millioner kroner i underskudd i fjor, og har totalt gått 40 millioner kroner i tap.

Kjendisen Dan Børge Akerø var en av gründerne i Global Money Games. Han solgte aksjene sine mens kursen var på topp, og kritiseres nå for dette av flere - blant annet fra opphavsmann til børsspillet, Magne Eger Dahl.

- I dag kan Akerøs aksjesalg se litt merkelig ut, men den gangen var situasjonen en helt annen, forteller Skjervengen til NRK Dagsrevyen.

Dermed er eventyret over for den meget så omtalte børsbobla.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling