Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Globalt finansnettverk advarer om svindelbølge

Finansnettverket SWIFT, som brukes til å overføre milliardsummer hver eneste dag, advarer om at angripere har klart å komme på innsiden av systemet.

ADVARER: Det internasjonale finansnettverket SWIFT advarer om nye svindelmetoder. Foto: David Ruvic / Reuters NTB scanpix.
ADVARER: Det internasjonale finansnettverket SWIFT advarer om nye svindelmetoder. Foto: David Ruvic / Reuters NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En serie nye svindeltilfeller er blitt oppdaget under etterforskningen av en gigantisk cybersvindel, hvor sentralbanken i Bangladesh ble fra frarøvet 664 millioner kroner fra sin konto hos den amerikanske sentralbanken.

I en pressemelding sendt ut mandag innrømmer SWIFT for første gang at cyberinnbruddet mot Bangladesh ikke er en isolert hendelse, men en av flere angrep hvor svindlere benytter seg av det internasjonale kommunikasjonsnettverket - som brukes av 11.000 finansinstitusjoner verden over.

- SWIFT er klar over at et antall nylige tilfeller hvor innsidere eller eksterne angripere har klart å sende SWIFT-meldinger fra administrasjonen i finansinstitusjoner, PC-er eller arbeidsplasser koblet til deres lokale grensesnitt av SWIFT-nettverket, opplyser nettverket, som har hovedkontor i La Hulpe i Belgia.

Hver dag sendes det 15 millioner meldinger gjennom SWIFT. Nettverket ble opprettet som et samarbeid mellom finansinstitusjoner verden over for å gjøre globale pengeoverføringer enklere og sikrere.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart