Glødende flammer i Paris-opptøyer

For tiende natten på rad er det furore i Paris, og flere biler er påtent i og utenfor byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Sent lørdag kveld hadde en rekke ungdomsgjenger hadde satte fyr på flere hundre biler, en skole og en barnehage, melder nyhetsbyrået AP.

I natt ble minst 810 biler påtent i disse områdene, og i går natt ble det satt fyr på 900 biler 5. november regnes som den verste natten siden opptøyene startet 27. oktober.

Noen av ungdomsgjengene brukte brannbomber i natt, meldte flere nyhetsbyråer.

Tiende natten

Dette er tiende natt på rad at ungdomsgjenger skaper furore i Paris og forstedene. Nattens voldsomme opprør vokste seg større og spredte seg fra hovedstaden til Normandie og sør til Middelhavet.

Noen av ungdomsgruppene beskylder politiet for å være ansvarlige for to tenåringers død, som døde av strømsjokk etter å ha klatret over gjerdet på en kraftverksstasjon. Gruppene hevder at politiet jaget dem, melder CNN.

Politiet fløy rundt med helikoptere over Paris i natt i et forsøk på å stanse opprørerne.  

Flere bygninger i brann

Slukker flammene: Brannmenn jobbet på spreng i natt og i går kveld da over 800 biler ble påtent i Paris og Normandie. Foto:  Francois Mori/AP Photo
Slukker flammene: Brannmenn jobbet på spreng i natt og i går kveld da over 800 biler ble påtent i Paris og Normandie. Foto: Francois Mori/AP Photo Vis mer

Et klasserom på en skole i Grigny i Esonne-regionen sør i Paris ble påtent, melder AP.

I samme by skal en barnehage ha blitt påtent, skriver VG Nett. 

En resirkuleringsfabrikk brant også ned i går kveld i Essonne, der også 35 biler hadde blitt satt fyr på før klokka 21.00.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer